Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Istraživanje: Većina građana Srbije smatra da su za krizu u Ukrajini krivi SAD i NATO

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaIzbeglice iz Marijupolja
Izbeglice iz Marijupolja - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Velika većina građana Srbije smatra da su SAD i NATO krivi za ukrajinsku krizu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dve trećine građana Srbije, odnosno 61 odsto, smatra da su SAD i NATO krive za krizu u Ukrajini, dok njih 4,5 odsto smatra da je kriva Ukrajina, a 3,5 odsto misli da je kriva Rusija, pokazalo je istraživanje koje je sproveo NSPM, a koje je imalo dva pitanja – ko je u pravu i ko je kriv za krizu u Ukrajini.
Istraživanje je pokazalo da pet odsto građana Srbije smatra da je Ukrajina u pravu, 36 odsto da je Rusija, 29 odsto misli da niko nije u pravu, a 30 odsto ne može da se opredeli.
Po rečima Đorđa Vukadinovića iz NSPM javno mnjenje u Srbiji je spontano rusofilsko. Građani Srbije, kaže Vukadinović, ne greše mnogo, osećaju da je to nastavak onog što su gledali nad sobom i oko sebe 1999. godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala