Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kforov dron pao u Kosovskoj Mitrovici /foto/

Dron - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
U južnom delu Kosovske Mitrovice danas se srušila laka vojna bespilotna letelica - dron koja je u posedu Kfora.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dron je pao na automobil, u porodičnom dvorištu, u naselju Bair, piše "Gazeta ekspres".
Iz Kfora su za Kosovo onlajn potvrdili da se radi o njihovoj letelici navodeći „da je dron usled kvara sleteo u jednu privatnu baštu u Mitrovici“.
Kako navode iz Kfora dron nije izazvao povrede ljudi niti materijalnu štetu, a ubrzo nakon sletanja izvukla ga je policija.
„Bespilotna letelica je sprovodila rutinsku posmatračku misiju kao podršku aktivnostima Kfora, u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine, kojom je Kfor obavezan da obezbedi bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu“.
Na kraju se ističe da Kfor želi da se zahvali „lokalnom stanovništvu na razumevanju i saradnji i što je odmah kontaktirao kosovske vlasti, što je omogućilo brzo preuzimanje drona i ublažavanje svih neprijatnosti izazvanih incidentom“.
Kfor je već započeo istragu radi utvrđivanja uzroka incidenta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala