- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac je video šta znači „čvrsta srpska ruka“

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Američki košarkaš Malkolm Dilejni prisetio se vremena provedenog u Barseloni, gde je radio sa iskusnim srpskim trenerom Svetislavom Pešićem, sa kojim se nije rastao na najbolji način.
Pešić se pre nekoliko godina vratio u Barselonu i izvukao je iz izuzetno lošeg perioda, te postavio temelje za dominaciju u Evroligi kakva je na sceni danas.
Jedan od bitnijih igrača u tom periodu bio je plejmejker Dilejni, koji sada nastupa za Olimpiju Milano, sa kojom je uporedio katalonskog giganta.
„U Barseloni kao da je bila borba protiv moderne košarke. Trener Pešić je stara škola, Srbin. On nije voleo NBA košarku i modernu košarku. Razgovori sa Mesinom odišu totalno drugačijim fazonom i energijom“, izjavio je Dilejni za „Basket Njuz“.
Dilejni i trenutni selektor reprezentacije Srbije su pre Barse sarađivali i u Bajern Minhenu (2013/14), ali se na kraju nisu rastali na najbolji način, te Amerikanac sada dodaje da mu se nije svideo „čvrstoruki“ stil jednog od najboljih evropskih trenera svih vremena.
„Kada sma igrao u Minhenu nisu me zanimale te stvari jer sam bio mlad. Kada mali sazrite onda više shvatate šta želite. Meni i našem timu je košarka išla u različitim pravcima. Stari sprski treneri ne mogu da promene svoj mentalitet. To je oduvek bio srpski stil“, prisetio se Dilejni.
Kako kaže, sada mu je mnogo bolje sarađujući sa Italijanom Etoreom Mesinom, takođe iskusnim trenerom, ali nekim ko je radio u NBA ligi i želi da Olimpiju Milano približi istom stilu.
Košarkaši Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
SPORT
Ništa od šoka – Zvezda slavila u Zagrebu posle drame /video/
Lebron Džejms i Nikola Jokić pre Ol-star utakmice - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SPORT
Jokić nastavio da menja američku istoriju /video/
Vladimir Mihailović i Karlo Matković – Mornar - Mega - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
SPORT
Oboren rekord Milana Gurovića – Crnogorac „zatrpao“ koš Mege!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala