- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vlada Rusije pripremila nove mere podrške privredi u uslovima sankcija

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaRuski premijer Dmitrij Medvedev na zasedanju Vlade Ruske Federacije
Ruski premijer Dmitrij Medvedev na zasedanju Vlade Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Pratite nas
Vlada Rusije razradila je nove predloge za podršku ekonomiji u uslovima spoljnog pritiska, saopštio je premijer Rusije Mihail Mišustin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„U toku nedelje formiran je još jedan paket predloga. Mnoge od mera koje uključuje razmatrane su na sastancima sa predsednikom. Sve su detaljno osmišljene i obuhvataju nekoliko sfera“, rekao je Mišustin.

Konkretno, biće prilagođen specijalni program stimulisanja izrade projektne dokumentacije od strane ruskih preduzeća. Nacrt rezolucije predstavljen je Vladi. Pored toga, komisiji je na razmatranje podnet i predlog o proširenju podrške malom i srednjem biznisu preko ofset ugovora.
„Takvi ugovori garantuju investitorima koji realizuju projekte, koji su značajni za regione u okviru javnih nabavki, tržište prodaje na određeni period, što omogućava preduzetnicima da preciznije predvide rizike i da optimizuju troškove. Stoga je predloženo da se smanji minimalni prag ulaganja sa jedne milijarde na sto miliona rubalja i da se dozvoli izgradnja novog preduzeća u jednom ruskom subjektu, a da se sklopi sporazum o kupovini u drugom“, objasnio je premijer.
Takođe može biti proširen spisak regiona koji primaju federalne subvencije za izgradnju industrijskih i tehnoloških parkova.
Trenutno tu mogućnost ima samo 10 subjekata sa najtežom socijalno-demografskom situacijom, a planirano je da se njihov broj udvostruči.
On je naglasio da će na ovaj način više kompanija moći da dobije prostor i pristup neophodnoj infrastrukturi za razvoj svog poslovanja.
Zapadne zemlje na čelu sa SAD uvele su brojne sankcije Rusiji kao odgovor na specijalnu vojnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Niz stranih kompanija se povukao sa ruskog tržišta i zatvorio proizvodnju u zemlji.
Zgrada Vlade Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2022
RUSIJA
Ruska vlada pripremila paket mera za podršku ekonomije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala