- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ekspert označio novu „crvenu liniju“ za dolar

© Sputnik / Alekseй Suhorukov / Uđi u bazu fotografijaRuske rublje i američki dolari
Ruske rublje i američki dolari - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Pratite nas
Kurs rublje se u poslednjih nekoliko nedelja stabilizovao na 105-120 rubalja za dolar, pre svega zbog prekida trgovine na Moskovskoj berzi i pojave optimizma u pregovorima Rusije i Ukrajine. Iako se ovaj dijapazon smatra novom „crvenom linijom“ trenutni kurs dolara je postavljen samo za naredne dane, izjavio je analitičar portala „Finam“ Andrej Maslov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prema njegovim rečima, prvi šok koji se odnosio na kotiranje valuta je prošao i tržište valuta polako dolazi sebi. Međutim, trenutni kurs na berzi teško da će moći adekvatno da odgovori na potražnju za valutom na globalnim tržištima, jer postoji previše zabrana i ograničenja, a i mnoge operacije su zabranjene.

„Neku vrstu podrške rublji je pružila činjenica da su SAD ‘dozvolile’ da se omogući otplata duga po ruskim državnim obveznicima i za to su odmrzli 117,2 miliona dolara, čime je sprečen defolt Rusije. Očuvanje ključne stope na 20 odsto godišnje Centralne banke Rusije takođe je odigralo ulogu, ali ekonomski mehanizmi sada imaju još ‘kraću polugu’ od geopolitičkih odluka određenih ljudi“, rekao je Maslov.

Dolari - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
RUSIJA
Bajden zabranio prodaju dolarskih novčanica Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala