- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Makron u razgovoru sa Putinom: Prekid vatre u Ukrajini – jedino rešenje

© AP Photo / Etienne LaurentPredsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron na izložbi o caru Petru Velikom u Versaju
Predsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron na izložbi o caru Petru Velikom u Versaju - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom o Ukrajini, saopštila je pres-služba Kremlja. Makron je, prema navodima televizije „Bi-Ef-Em“ koja se poziva na Jelisejsku palatu, apelovao na prekid vatre.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Francuski lider je naglasio da „nema drugog rešenja osim prekida vatre“, prenosi televizija.
„Nastavljena je detaljna razmena mišljenja o situaciji u vezi sa Ukrajinom, uključujući i o toku pregovora između ruskih i ukrajinskih predstavnika“, navodi se u saopštenju pres-službe Kremlja.
Razgovor je inicirala francuska strana, dodaje pres-služba. Jelisejska palata navodi da je telefonski razgovor dvojice lidera trajao sat vremena.
Lideri Rusije i Ukrajine od početka ruske vojne operacije u Donbasu vode intenzivan dijalog.
Podsetimo, predsednici su i prošle nedelje razgovarali telefonom o Ukrajini. Tada je ruski predsednik upozorio na ratne zločine ukrajinskih snaga, a Makron izrazio zabrinutost zbog situacije u Marijupolju.
Makron i Putin na konferenciji za medije u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
RUSIJA
Putin poručio Makronu: Svi zadaci specijalne vojne operacije biće ispunjeni - u svakom slučaju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala