- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Odluka Radulovića zaslužuje samo prezir: Histerija u Crnoj Gori zbog glasanja za izbore u Srbiji

© Sputnik / SputnjikZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Pratite nas
Odbijanje zahtjeva Beograda od strane ministra vanjskih poslova Crne Gore Đorđija Radulovića da se za izbore otvore dodatna izborna mjesta za državljane Srbije u Sutomoru, Budvi i Beranama izazvala je lavinu međusobnih optužbi crnogorskih političara, kao i osudu dijela javnosti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

“Najnovije dešavanja u Vladi Crne Gore, osim što pokazuju da u njoj sjede nekompetentni ministri, pokazuju i odnos političkih snaga u toj vladi. Odluka ministra vanjskih poslova Radulovića da ne otvori tri biračka mjesta u Budvi , Sutomoru i Beranama za građane Srbije, govori više o njemu nego o odnosima Crne Gore i Srbije. Ta odluka govori o političkoj nekompetentnosti ministra vanjskih poslova u crnogorskoj vladi, ali govori i o tome da u Crnoj Gori, kada je u pitanju aktuelna vlast, vlada takozvana politička histerija, kada je u pitanju zahtjev Srbije da se za vrijeme izbora u njoj otvore ta biračka mjesta”, komentariše za Sputnjik profesor Savo Marković.
On ističe da su u 200 godine istorije diplomatskih odnosa između Srbije i Crne Gore oni sada najlošiji.
“To govori samo o jednoj stvari, da je Crna Gora isuviše okrenuta samo prema Zapadu, da nema svoju vlastitu spoljnu politiku, koju na žalost nema ni Evropa. Crna Gora prati politiku zapadne alijanse, to je NATO politika, to jest spoljna politika SAD koje su parvo lice NATO politike”, kaže profesor Marković.
On ističe da će takvo stanje u Crnoj Gori biti sve dok na vlast u Crnoj Gori, na nekim slobodnim izborima, ne dođu ljudi koji će voditi računa samo o interesima Crne Gore.
“Crna Gora se ne može osloboditi frustacije da smo toliki koliki smo, da su nam za sve drugi krivi, mislim da je istina negdje na sredini. Što se tiče poteza ministra vanjskih poslova Radulovića da ne otvori biračka mjesta za državljane Srbije, ona je samo za prezir”, kaže Marković.
Da podsjetimo, prvo je juče DF optužio premijera Zdravka Krivokapića i ministra Radulovića da nijesu izašli u susret zahtjevu Srbije da se u vrijeme tamošnjih izbora otvore biračka mjesta u tri crnogorska grada. Potom je Krivokapić saopštio da je to odluka ministra Radulovića i da on nije sa njom upoznao njega niti većinu ostalih ministara. Radulović je kazao da građani Srbije mogu glasati samo u ambasadi i konzulatu, ali da se neće otvarati dodatna glasačka mjesta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala