- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj odgovorio Bajdenu: Za razliku od SAD, Rusija se ne bavi razbojništvom

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Pratite nas
Rusija se, za razliku od zapadnih zemalja, ne bavi razbojništvom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, odbacujući pretpostavku američkog lidera Džoa Bajdena o mogućim sajber napadima Rusije na SAD kao odgovor na sankcije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Rusija se, za razliku od mnogih zapadnih zemalja, uključujući SAD, ne bavi razbojništvom na državnom nivou“, rekao je Peskov novinarima, upitan da li postoji mogućnost da Moskva iskoristi sajber sferu za suprotstavljanje Zapadu.
Kako je ranije navedeno u saopštenju predsednika SAD Džoa Bajdena, američke vlasti raspolažu pouzdanim obaveštajnim podacima da postoji mogućnost da Rusija priprema sajber napade protiv SAD kao odgovor na ekonomske sankcije koje su uvedene protiv Moskve.
Zapadne zemlje na čelu sa SAD uvele su brojne sankcije Rusiji kao odgovor na specijalnu vojnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Niz stranih kompanija se povukao sa ruskog tržišta i zatvorio proizvodnju u zemlji.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
RUSIJA
Putin: Državljani Rusije podvrgnuti progonu, Zapad skinuo masku pristojnosti
Kompjuter - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
RUSIJA
Ministarstvo trgovine Rusije: Trebalo bi formirati sajber vojsku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala