- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Da se ne zaboravi: Koncert u Ruskom domu u znak sećanja na Martovski pogrom

© Foto : Sputnjiku ustupila Velinka RadovanovićNastup Pavline Radovanović, devojčica iz Orahovca, na dočeku pravoslavne Nove godine u Banjaluci
Nastup Pavline Radovanović, devojčica iz Orahovca, na dočeku pravoslavne Nove godine u Banjaluci - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Pratite nas
Pavlina Radovanović iz Orahovca održaće koncert 25. marta u Ruskom domu u znak sećanja na Martovski pogrom na Kosovu i Metohiji i početak NATO agresije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Pavlina Radovanović je dvanaestogodišnja devojčica iz Orahovca u Metohiji. Živi u getu, koji čini nekadašnja Srpska ulica, u kojoj srpska deca mogu da se igraju i šetaju još samo nekoliko desetina metara oko svojih kuća.
Poseban dar za pesmu ove devojčice otkriven je kada je imala pet godina, a danas ona svakoga dana putuje u muzičku školu u Gračanici, udaljenu 60 kilometara od Orahovca, gde uči pevanje i klavir.
© Foto : Sputnjiku ustupila Velinka RadovanovićOva talentovana devojčica dobila je klavir zahvaljujući manastiru Visoki Dečani.
Ova talentovana devojčica dobila je klavir zahvaljujući manastiru Visoki Dečani. - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Ova talentovana devojčica dobila je klavir zahvaljujući manastiru Visoki Dečani.
Nastupala je na Kosovu i Metohiji, u centralnoj Srbiji, u Republici Srpskoj, a ovom prilikom u Ruskom domu ona će izvesti pesme sa Kosova i Metohije u pratnji orahovčanina Gavrila Kujundžića, svog nekadašnjeg nastavnika muzičkog vaspitanja, autora poznatih pesama kao što su „Prizrenska noć“, „Đenerale“, „Bašto rajska“. Podršku Pavlini pružiće i dve devojke iz Prištine, Simonida Rakočević i Mirjana Barać.
© Foto : Sputnjiku ustupila Velinka RadovanovićNastup Pavline Radovanović, devojčica iz Orahovca, na dočeku pravoslavne Nove godine u Banjaluci
Nastup Pavline Radovanović, devojčica iz Orahovca, na dočeku pravoslavne Nove godine u Banjaluci - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Nastup Pavline Radovanović, devojčica iz Orahovca, na dočeku pravoslavne Nove godine u Banjaluci
Uvodno slovo daće poznati besednik, protojerej-stavrofor prof. dr Darko Đogo. O Orahovcu i životu Srba na Kosovu i Metohiji govoriće Olivera Radić, profesorka Orahovačke gimnazije i novinar, čija će izložba fotografija „Od Metohije do Vaskrsenja“ biti izložena u holu Ruskog doma.
Humanitarni prilog sakupljen na koncertu Pavline Radovanović, prema njenoj želji, biće namenjen za freskopisanje crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala