- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

„Uspon zmaja“: Pisac „Igre prestola“ najavio novu knjigu

© REUTERS / Robert GalbraithPisac Džordž Martin dolazi na premijeru "Igre prestola" u San Francisku
Pisac Džordž Martin dolazi na premijeru Igre prestola u San Francisku - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Pratite nas
Džordž R. R. Martin uskoro će objaviti knjigu „Uspon zmaja“ koja će biti potpuno posvećena istoriji dinastije Targarijen.
Pokrivajući prvu polovinu dinastije Targarijen od Egona Osvajača, koji je skovao Gvozdeni presto, do Egona Trećeg Targarijana, ilustrovana istorija „Uspon zmaja“ osmišljena je kao pratilac Martinove sage „Vatra i krv“ kao i predstojeće serije u produkciji HBO-a „House od the Dragon“.
Ovu vest pisac je pre nekoliko dana objavio na svom blogu i istakao da između nove knjige i ranije objavljene „Vatre i krvi“ postoji velika razlika.
„Zamislite da je 'Uspon zmaja' deluks referentna knjiga, u kojoj najčuvenija porodica u Vesterosu i njihovi zmajevi oživljavaju u saradnji sa nekim zaista neverovatnim umetnicima“.
„'Vatra i krv ' opisuje događaje od Egonovog osvajanja Vesterosa do zloglasnog 'Plesa zmajeva', odnosno do građanskog rata koji je skoro poništio vladavinu Targarijena“, dodao je autor.
„'Uspon zmaja' pokriva isti vremenski period, ali je napisan u više enciklopedijskom stilu sličnom 'Svetu leda i vatre' na kojem sam radio zajedno sa Eliom M. Garsijom i Lindom Antonson. Oni su mi pomogli i u realizaciji ove knjige.
Knjiga koja će sadržati više od 180 potpuno novih ilustracija mitlogije Vesterosa u knjižare stiže u oktobru.
Scena iz serije Igra prestola - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
„Kuća zmaja“ – Procurele prve fotografije sa snimanja prednastavka „Igre prestola“ /foto/
Prošlog meseca Martin je otkrio da je snimanje serije „House od the Dragon“ koja će brojati 10 epizoda završeno, dok će datum premijere biti naknadno objavljen. Serija je zasnovana na knjizi „Vatra i kriv“ čija se radnja odvija 200 godina pre događaja iz „Igre prestola“ i prati priču o dinastiji Targarjen čiji su glavni likovi Viseris Targarjen, Alisent Hajtauer, princeza Renira Targarjen, princ Demon Targarjen i lord Korlis Velarion, poznat kao morska zmija, koja postaje ruka kraljici Reniri Targarijen tokom „Plesa zmajeva“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala