- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Fric šokirao Nadala: „Vrištao sam pre meča, mislio da neću igrati“

© AP Photo / Mark J. TerrillTejlor Fric i Rafael Nadal – Indijan Vels
Tejlor Fric i Rafael Nadal – Indijan Vels - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Pratite nas
Tejlor Fric pobedio je Rafael Nadala – 6:3, 7:6 (5) – u finalu Indijan Velsa, a nakon najvećeg uspeha u karijeri otkrio je da je pre susreta razmišljao o predaji zbog problema sa skočnim zglobom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Amerikanac je u „kalifornijskoj pustinji“ upisao najveću pobedu u dosadašnjem delu karijere, a tenis koji je prikazao tokom sedam dana boravka u Indijan Velsu pokazuje da bi mogao da se umeša u vrh svetskog tenisa.
U velikom finalu Nadal je bio apsolutni favorit, pred meč je imao skor 20-0, osvojene trofeje u Melburnu i Akapulku, i malo ko se nadao da će Fric uspeti da ga pobedi, pogotovo uzevši u obzir povredu Amerikanca iz polufinala.
Fric je u borbi za finale pobedio Andreja Rubljova, ali mnogi su taj trijumf okarakterisali kao „pirov“, pošto je dosta naštetio skočnom zglobu.
Slično je mislio i Amerikanac, što je i otkrio nakon velikog finala.
„Ne mogu da verujem. Ne mogu da vam opišem kakvo je čudo što sam uopšte mogao da igram danas (zbog skočnog zgloba). Nikada nisam doživeo gori bol od toga pre meča. Vrisnuo sam nakon što sam 'nameštao' zglob. Bilo je teško“, rekao je Fric i dodao:

„Dosta smo radili na skočnom zglobu pre meča. Prošao sam kroz tobogan emocija misleći da ne mogu da igram. Onda sam izašao, počeo da udarao lopticu sa osnovne linije i osećao se srećno i pomislio: 'Mogu da igram'. Povreda nije uticala na teren, tako da ne mogu biti srećniji“.

Fric je godinama prisutan na ATP turu, više nije klinac, pošto će uskoro napuniti 25 godina, i ova pobeda mogli dosta da mu znači, s obzirom da je u karijeri izgubio mnogo mečeva sa najboljim teniserima sveta.
„Ceo život sam gubio mečeve protiv velikih tenisera. Osećao sam kao da su nepobedivi. Da biste osvojili veliku titulu morate pobediti najbolje, a Rafa je do danas bio neporažen“, rekao je Fric i dodao da se nada da je Nadal dobro.
Kada je reč o meču, izgledao je baš onako kako je Fric rekao – udarao je svom snagom lopticu sa osnovne linije i pogađao je.
Nadala je verovatno stigao i umor, ima 36 godina, nije izgubio nijedan meč u godini, a ovom susretu prethodili su maratoni sa Nikom Kirjosom i Karlosom Alkarasom.
Rafa je oba duela dobio, ali telo je trpelo i Fric ga je pobedio u dva seta.
Na novoj ATP listi, Nadal je napredovao i približio sa Đokoviću i Medvedevu na samo 700 bodova, dok je Fric osvajanjem Mastersa došao do najboljeg plasmana u karijeri (osmo mesto).
Ponovo na vrhu – Đoković započeo 362. nedelju kao prvi teniser sveta
Kada se „munje“ sretnu – tada puca na sve strane /video/
Tročasni spektakl Španaca – Nadal preko Alkarasa do 20-0 i novog finala! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala