- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Izjave Bajdena na Putinov račun dovele odnose Moskve i Vašingtona na ivicu prekida

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je ambasadora SAD u Rusiji Džona Salivana i uručilo mu protestnu notu u vezi sa nedavnim neprihvatljivim izjavama američkog predsednika Džozefa Bajdena protiv ruskog lidera Vladimira Putina, navodi se u saopštenju ruskog spoljnopolitičkog resora.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Američkom ambasadoru Džonu Salivanu, koji je pozvan u MIP Rusije, uručen je demarš i protestna nota 21. marta u vezi sa nedavnim neprihvatljivim izjavama koje je šef Bele kuće Džozef Bajden izneo na račun ruskog predsednika“, navodi se u dokumentu.
MIP ističe da „takve izjave američkog predsednika, nedostojne državnika tako visokog ranga, dovode rusko-američke odnose na ivicu prekida“.
Upozorili smo da će neprijateljske akcije preduzete protiv Rusije dobiti odlučan i čvrst otpor“, napomenuto je u saopštenju.
Tokom razgovora o aktuelnim bilateralnim problemima, ambasadoru je postavljeno pitanje obezbeđivanja normalnih uslova za rad ruskih diplomatskih predstavništava u Sjedinjenim Američkim Državama, uključujući garancije za njihovo nesmetano funkcionisanje“, dodaje Ministarstvo.
Podsetimo, tokom kratkog razgovora sa novinarima iz Bele kuće, dopisnik televizije „Foks njuz“ pitao je Bajdena da li je, „nakon svega što smo videli“, spreman da nazove svog ruskog kolegu ratnim zločincem. Američki lider je prvo odgovorio odrično i izašao iz prostorije, ali se zatim vratio, zatražio da se ponovi pitanje i rekao: „On je ratni zločinac“.
S tim u vezi, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da izjave predsednika SAD Džozefa Bajdena, koji je Vladimira Putina nazvao „ubilačkim diktatorom“, „pravim nasilnikom“, a nešto ranije i „ratnim zločincem“, polako postaju lične uvrede upućene ruskom lideru.
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
RUSIJA
Peskov: Šef države koja je bacila atomsku bombu nema prava bilo kome da govori da je ratni zločinac
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala