- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija briše Instagram i Fejsbuk iz registra društvenih mreža

© REUTERS / DADO RUVICTelefon sa logom kompanije Meta
Telefon sa logom kompanije Meta - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Pratite nas
Federalna služba za nadzor komunikacija, informacionih tehnologija i medija (Roskomnadzor) će isključiti Instagram i Fejsbuk iz registra društvenih mreža, a kompaniju „Meta“ sa spiska stranih subjekata koji posluju na internetu na teritoriji Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Roskomnadzor će isključiti ovu organizaciju sa liste stranih subjekata koji posluju na internetu u Ruskoj Federaciji, a Instagram i Fejsbuk iz registra društvenih mreža“, navodi se u saopštenju Federalne službe.
Roskomnadzor je istakao da ruski mediji treba da označavaju kompaniju „Meta platforms“ kao organizaciju zabranjenu u Rusiji.
„Oznaka mora da sadrži naznaku da je njena aktivnost na teritoriji Rusije zabranjena. Odgovornost medija za nepostojanje takve oznake došlo je nakon što je rusko Ministarstvo pravde stavilo ovu ekstremističku organizaciju na odgovarajuću listu“, navodi se u saopštenju.
Ruskim medijima takođe nije dozvoljeno da ističu logo organizacije „Meta platforms Inc“ i njenih društvenih mreža Fejsbuk i Instagram, dodaje se u saopštenju.
Sud u Moskvi zabranio je u ponedeljak Fejsbuk i Instagram u Rusiji zbog ekstremističkih aktivnosti, ali je napravio izuzetak za Vocap.
Logo kompanija Fejsbuk i Meta - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
RUSIJA
Meta: Nova politika Fejsbuka i Instagrama važiće samo u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala