- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Nisam mogao da dišem“ – Nadal zabrinuo posle prvog poraza u sezoni

© AP Photo / Mark J. TerrillŠpanski teniser Rafael Nadal – Indijan Vels
Španski teniser Rafael Nadal – Indijan Vels - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Pratite nas
Rafael Nadal, treći teniser sveta, rekao je da je imao problema sa disanjem tokom finala Indijan Velsa u kom je izgubio od Tejlora Frica.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Iskreno, osaćao sam bol. Imao sam problem sa disanjem. Ne znam da li je u pitanju nešto sa rebrom, još ne znam. Kada dišem i kada se krećem, kao da mi je igla sve vreme iznutra. Vrtelo mi se u glavi pomalo jer je baš bilo bolno. To je vrsta bola koja me ograničava. Ne radi se samo o bolu, ne osećam se dobro jer to utiče na moja disanje. Više je od razočaranja što sam izgubio, tako nešto sam odmah prihvatio, čak i pre nego što se meč završio. Više mi je krivo što osećam da se mučim“, rekao je Nadal posle meča.
Španski teniser i u polufinalu imao je problem sa disanjem, u pauzi između gemova dobijao je medicinsku pomoć i nekako je uspeo da slavi i prođe u finale.
Ipak, u meču za titulu nije uspeo da se izbori sa bolom i Amerikanac Fric je osvojio prvu Masters titulu.
„Dao sam sve od sebe. Nije bio moj dan, ali to se dešava. Imam iskustva u ovim situacijama. Teško je sa tim igrati u finalu poput ovoga. Borio sam se do kraja. Imao sam šanse u drugom setu, ali nisam ih previše iskoristio. Teško je sad analizirati meč jer nisam mogao da radim mnoge stvari. Možda nije momenat da se priča o tome, čak i pored toga što nisam sve mogao da radim kako sam želeo. To je to, finale, pokušao sam, izgubio sam od sjajnog igrača“, kazao je Rafa.
Nadal je u meču protiv Frica doživeo prvi poraz u sezoni (20-1) i sada se okreće omiljenom delu sezone – šljaci.
Španac je najbolji teniser u istoriji kada je reč igra na zemljanoj podlozi i sada predstoje turniri u, između ostalog, Madridu, Barseloni, Monte Karlu, Rimu i u Parizu – Rolan Garos.
„Dva protekla meseca bila su sjajna, nezaboravna, vrlo emotivna. Uživao sam u stvarima za koje sam pre par meseci verovao da su nemoguće. Sada je vreme da rešim problem što je pre moguće, da pokušam na šljaci. Počinje deo sezone u kom uživam da igram. Svaki turnir je poseban, nadam se da ću biti spreman za sve“, zaključio je Rafa.
Fric šokirao Nadala: „Vrištao sam pre meča, mislio da neću igrati“
Ponovo na vrhu – Đoković započeo 362. nedelju kao prvi teniser sveta
Nijedna Srpkinja među 100 najboljih teniserki sveta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala