- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pariz: Ne nameravamo da prenesemo Kijevu zamrznuta sredstva ruske Centralne banke

© REUTERS / Rafael MarchanteMinistar odbrane Francuske Žan-Iv le Drijan
Ministar odbrane Francuske Žan-Iv le Drijan - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Pratite nas
Pariz ne namerava da prenese Ukrajini zamrznuta sredstva Centralne banke Rusije, izjavio je francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv Le Drijan.
Ministru je tokom Evropskog humanitarnog foruma postavljeno pitanje da će zamrznuta sredstva Centralne banke biti iskorišćena za pomoć Ukrajini.

„Trenutno nema planova da se sredstva ruske Centralne banke prenesu Ukrajini. Ne mislim da ćemo to moći da rešimo sledeće nedelje čak ni uz momentalno odobrenje“, objasnio je šef francuske diplomatije.

On je naglasio da je za Ukrajinu sada primarni zadatak uspostavljanje prekida vatre, a nakon toga će se moći da se razgovara o finansiranju.
Ranije je ministar ekonomije i finansija Francuske Bruno le Mer saopštio da su francuske vlasti zamrzle sredstva Centralne banke Rusije u iznosu od 22 milijarde evra, kao i račune i nekretnine privatnih lica koja su potpala pod antiruske sankcije zapadnih zemalja.
Prethodno je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen saopštila da će EU, zajedno sa SAD, Velikom Britanijom i Kanadom zamrznuti imovinu Centralne banke Rusije i zabraniti ruskim biznismenima da koriste svoju imovinu na evropskom tržištu. Prema njenim rečima, EU namerava da „paralizuje“ Centralnu banku Rusije.
Zdanje Centralne banke Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
RUSIJA
Francuska zamrzla sredstva Centralne banke Rusije u iznosu od 22 milijarde evra
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala