- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo odbrane Rusije: Ukrajinske ekstremističke snage izazvale curenje amonijaka u Sumi

CC0 / Pixabay / Fabrika - ilustracija
Fabrika - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Pratite nas
Ukrajinske ekstremističke snage su tokom noći u gradu Sumi u fabrici „SumiHimProm“ izazvale curenja amonijaka, ali nema opasnosti za stanovništvo, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Ukrajinske ekstremističke snage su u gradu Sumi tokom noći izazvale već isplanirani incident na koje je pre nekoliko dana ranije upozoravalo Ministarstvo odbrane Rusije. Prema izjavama šefa administracije u Sumi, u fabrici ‘SumiHimProm’ je došlo do curenja amonijaka. Nema opasnosti za stanovnike, jer vetar nije duvao u pravcu grada“, rekao je on.

Konašenkov je podsetio da je još 19. marta Ministarstvo zvanično upozorilo da su ukrajinske ekstremističke snage minirale fabriku kako bi okrivile Rusiju o navodnoj primeni „hemijskog naoružanja“.

„Oružane snage Rusije nisu planirale i ne izvode napade na ukrajinske objekte za skladištenje ili proizvodnju opasnih materija. Koordinate svih sličnih objekata i podaci o skladištenju opasnih materija na teritoriji Ukrajine su dobijene prilikom pronalaska dokumentacije Četvrte ukrajinske nacionalne garde“, podvukao je on i naveo da kijevski nacionalistički režim ima direktnu odgovornost za sve moguće incidente u ukrajinskim objektima u kojima se skladište otrovne supstance.

Ruski vojnik u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
RUSIJA
Iscureo amonijak u blizini ukrajinskog grada Sumi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala