- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Zašto je trenutno nemoguć prekid vatre

© AP Photo / Efrem LukatskyUkrajinska artiljerija u borbama na istoku zemlje, Donjeck
Ukrajinska artiljerija u borbama na istoku zemlje, Donjeck - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Pratite nas
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da su u Kremlju procenili mogućnost obustave aktivnih ratnih dejstava u Ukrajini tokom pregovora, ali i primetili da svaki prekid vatre ukrajinske ekstremističke snage koriste za pregrupisavanje i napade.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Ne. Radi se o tome da svaki prekid operacija ukrajinske ekstremističke snage koriste za pregrupisavanje, kao i za napade na ruske snage…Tako je bilo više puta. Sve to otežava proces“, istakao je Peskov, odgovarajući na pitanje da li je u planu obnavljanje sporazuma o obustavi vatre za vreme pregovora Moskve i Kijeva.
Prethodno je Peskov izjavio da je ruska delegacija demonstrirala daleko veću spremnost da deluje brzo i sadržajno na pregovorima s ukrajinskom stranom, naglasivši da trenutna dinamika pregovaračkog procesa ne odgovara zahtevima situacije.
Pored toga, portparol ruskog lidera pozvao je sve svetske zemlje da utiču na ukrajinske vlasti kako bi bile susretljivije, a dijalog Ukrajine i Ruske Federacije konstruktivniji.

Specijalna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Fabrika - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
RUSIJA
Ministarstvo odbrane Rusije: Ukrajinske ekstremističke snage izazvale curenje amonijaka u Sumi
Ruska vojna tehnika kod Hersona - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
RUSIJA
To nisu ljudi, nego bubašvabe - ukrajinski lekar pozvao na kastriranje ruskih zarobljenika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala