- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Državnoj dumi Rusije iznet predlog o istupanju Rusije iz Svetske trgovinske organizacije

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije u Moskvi
Zgrada Državne dume Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Pratite nas
Poslanici stranke „Pravedna Rusija – Za istinu“ i senator Olga Epifanova su Državnoj Dumi Rusije predstavili nacrt zakona o otkazivanju protokola za pristupanje Rusije Marakeškom sporazumu o osnivanju Svetske trgovinske organizacije (STO).
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Nacrt se može videti u elektronskoj bazi Državne dume Rusije.

„U cilju zaštite nacionalnih interesa Ruske Federacije, neophodnosti sprovođenja protekcionističke politike, kao odgovor na sankcioni pritisak i kao samoodbrana, ovim nacrtom federalnog zakona se predlaže otkazivanje Protokol za pristupanje Ruske Federacije Marakeškom sporazumu o osnivanju STO od 15. aprila 1944. godine, potpisanog u Ženevi 16. decembra 2011. godine, kao i da se prizna Federalni zakon od 21. jula 2012. godine koji je izgubio na snazi O ratifikaciji Protokola za prisajedinjenje Ruske Federacije Marakeškom sporazumu o formiranju STO 15. aprila 1994. godine“, navodi se u materijalu koji je iznet Državnoj dumi.

Inicijativu je komentarisao i jedan njen autor, prvi zamenik predsednika komiteta za inostrane poslove u Dumi Aleksej Čepa.

„Članstvo u organizaciji je bilo uslovljeno političkim motivima, malo je bilo ekonomske koristi. Ova inicijativa nam u sadašnjim uslovima može doneti smanjenje tarifa, smanjenje cena, mogućnost da se podrži naš proizvođač, što je u velikoj meri bilo ograničeno uslovima Svetske trgovinske organizacije“, rekao je on.

Pored toga, poslanik je naveo da se u uslovima već aktuelnih sankcija ruski „partneri“ pozivaju na to da „ne mogu da se zaštite određenim postupcima“, jer je Rusija ograničena Svetskom trgovinskom organizacijom.

„Generalno gledano, to je isto tako apsurdno kao i sankcije protiv Rusije. Jedno drugome protivreči. Moramo odmah da napustimo ovu organizaciju“, zaključio je poslanik.

Vakcinacija - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2021
SVET
Bela kuća: Članice Svetske trgovinske organizacije da podrže odricanje prava na vakcinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala