- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

U srpskom komšiluku ulje razgrabljeno - rafovi prazni, kupuju i po 40 litara odjednom

CC0 / Pexels/RODNAE Productions / Suncokretovo ulje, kuhinja
Suncokretovo ulje, kuhinja - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
Pratite nas
Porodice u Hrvatskoj kupuju i po 40 litara ulja, piše „Jutarnji list“ i navodi da bi, ako se nastavi povećana potražnja, trgovci mogli da uvedu i restrikcije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Nakon što su veliki trgovački lanci u nekim evropskim državama uveli restrikcije na kupovinu pojedinih prehrambenih artikala zbog straha da bi rat u Ukrajini mogao dovesti do nestašice i velikog poskupljenja, i hrvatski građani počeli su da stvaraju zalihe, a fotografije praznih polica i kolica punih ulja šire se društvenim mrežama, navodi list, a prenosi Blic.
Oni napominju da se u Španiji, na primer, može kupiti najviše tri litra ulja, a prenose izjave trgovaca u Hrvatskoj da su dobro snabdeveni i da ne nameravaju da uvode restrikcije za jednokratnu kupovinu jestivog ulja.
Iz uljare Zvijezda iz sastava Fortenova Grupe kao i iz Fabrike ulja Cepin kazu da imaju dovoljne količine sirovine i da nema straha od nedostatka ulja na hrvatskom tržištu.
Ipak, direktor Fortenova Grupe Fabris Peruško na Novoj TV izjavio je da će njihov maloprodajni lanac trgovina verovatno uvesti ograničenja u jednokratnoj kupovini ulja, i to ne zato što ulja nema nego da bi sprečili ubrzanu potrošnju svojih zaliha.
Iz Konzuma su rekli da u ovom trenutku neće ograničavati količinu kupovine, ali ako se potražnja nastavi povećavati ovim tempom, određena ograničenja će biti potrebna.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala