- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Snage DNR oslobodile važnu stratešku tačku: Apokaliptične slike u mestu Stepno /video/

© Sputnik / Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaTragovi metaka na prozorima kuće u Donjeckoj oblasti
Tragovi metaka na prozorima kuće u Donjeckoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
Pratite nas
Snage DNR oslobodile su mesto Stepno, važnu stratešku tačku, javlja reporter Sputnjika sa lica mesta. Ukrajinski nacionalisti su pre povlačenja minirali železnički prelaz u naselju protivtenkovskim minama TM-62 i sada je u toku razminiranje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Prelaz je u potpunosti bio miniran – sve od izgorelog tenka do vozila, plus sporedni putevi“, rekao je jedan od pripadnika snaga DNR.
Kako se može videti na ekskluzivnim snimcima reportera Sputnjika, mesto je razrušeno pod dejstvom vatre ukrajinskih nacionalista.
„Nalazimo se u naselju Stepno, to je važna strateška tačka, zauzeli smo ga bukvalno juče, prekjuče, još su bitke bile u toku, vidi se mnogobrojna tehnika Oružanih snaga Ukrajine. Grane gole, krhotine su isekle sve grane. Pogledajte: veliko drveće presečeno na pola. Evo još jedno oklopno vozilo prevrnuto kao konzerva. Iza mene je nekoliko tenkova i oklopnih vozila, zemlja je izbrazdana. Apokaliptične slike. Drveće se više sigurno neće obnoviti“, navodi naš novinar.
Kako je rekao, ovo mesto je bilo važna strateška tačka i zato su ga „naročito žestoko“ branili i nacistički bataljoni i snage ukrajinske vojske.
Civila u Stepnom praktično nema, svi su skoro otišli, a boravak je i dalje opasan jer ukrajinske snage i dalje otvaraju vatru na svakih pola sata.
Prema rečima novinara, snage DNR u ovim trenucima nastavljaju ofanzivu dalje ka sledećem mestu, Ugljedaru.
Podsetimo, ruska vojska započela je 24. februara specijalnu vojnu operaciju u cilju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala