- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tročasni spektakl Španaca – Nadal preko Alkarasa do 20-0 i novog finala! /video/

© REUTERS / Jayne Kamin-OnceaŠpanski teniser Rafael Nadal slavi pobedu protiv Karlosa Alkarasa u polufinalu Indijan Velsa
Španski teniser Rafael Nadal slavi pobedu protiv Karlosa Alkarasa u polufinalu Indijan Velsa - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
Pratite nas
Rafael Nadal pobedio je Karlosa Alkarasa posle velike borbe u tri seta – 6:4, 4:6, 6:3 – i plasirao se u finale Indijan Vels.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Duel sadašnjosti i budućnosti, 36-godišnjeg Nadala i 19-godišnjeg Alkarasa, Španaca koji se nalaze u fenomenalnoj formi potpuno je opravdao očekivanja.
Neustrašivi Alkaras još jednom je pokazao da će biti veliki šampion, neko ko će dominirati tenisom godinama, ali i dalje ima da pređe nekoliko stepenika da bi došao do samog vrha.
Nadal je novom pobedom, za koju mu je bilo potrebno tri sata i dvanaest minuta, potvrdio klasu, potvrdio je da igra sjajan tenis i protiv mladog sunarodnika upisao je 20. pobedu u sezoni, a da pritom nema nijedan poraz.
Rafa će u velikom finalu, trećem ove sezone, igrati protiv Amerikanca Tejlora Frica koji je eliminisao ruskog tenisera Andreja Rubljova.
Finale je na programu u nedelju u 23 časa.
Kada je reč o meču dvojice Španaca, bilo bi potpuno fer i da je pobedio Alkaras, s obzirom na veliki broj prilika.
U prvom setu 19-godišnjak je bio prvi koji je napravio brejk i poveo 2:0, ali je Rafa odgovorio serijom 4:0 i potpuno preokrenuo tok meča (4:2).
Karlos je imao spreman odgovor, vratio je brejk i izjednačio (4:4), ali nije imao potrebnu koncentraciju u desetom gemu i Nadal je osvojio prvi set (6:4).
Drugi period igre doneo nam je još više uzbuđenja. Viđeno je čak pet brejkova i to svih pet zaredom. Nadal je ispustio tri servis gema, Alkaras dva i mladi Španac je došao u šansu da servira za izjednačenje.
Ovoga puta nije poklekao, odigrao je dobar gem i, iako nije iskoristio prve dve set lopte, treću jeste i nakon dva sata i 22 minuta došao je do poravnanja, 1:1 (6:4, 4:6).
Treći set bio je potpuna suprotnost prethodna dva. Nije bilo brejkova – sve do osmog gema.
Alkaras je šansu propustio u petom gemu kada je propustio tri brejk lopte. Nadal se izvukao, dobio gem i u osmom je kaznio rivala.
Iskoristio je prvu brejk loptu koja mu se ukazala, zatim je rutinski potvrdio osvojeno i posle više od tri sata igre plasirao se u finale.
„Španski tajfuni“ haraju kalifornijskom pustinjom
Kecmanović od očaja do sjaja i nazad
Nadal digao glas protiv kolega: „Zaustavite ovo što pre!“
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala