- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Preminuo pesnik i novinar Dragan Mraović

CC BY-SA 4.0 / Project Rastko cropped photo / Pesnik Dragan Mraović
Pesnik Dragan Mraović - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
Pratite nas
Pesnik, prevodilac i novinar Dragan Mraović preminuo je u subotu uveče u 75. godini, javljaju Novosti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Mraović je iza sebe ostavio opus od 185 knjiga, od čega su 22 autorske (pet ih je objavljeno na italijanskom jeziku), a ostalo knjige prevoda na italijanski i sa italijanskog, kao i sa francuskog, prenosi Tanjug.
U poeziji se oglasio zbirkom „Dolazak u sećanje“, (1982) a zatim su usledile knjige „Najbolja pesma“, „Noćas sam sanjao ljubav“, „Timočke nesanice“, „Prah srca“ i „Boemska knjiga“.
Objavio je i knjige za decu „Papirne lađe“, „Živele male vragolije“, „Mali saobraćajni bonton“.
Od njega nije bilo većeg popularizatora naših pisaca u Italiji, o čemu svedoče njegovi prevodi knjiga mnogih naših autora, među kojima su Desanka Maksimović, Branko Miljković, Milovan Vitezović, Ljubivoje Ršumović, Dragomir Brajković, Saša Hadži Tančić, Srba Ignjatović, Dušan Kovačević, Adam Puslojić, monografije o manastirima Dečani i Hilandar.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala