- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić se raduje porazu Dončića, ali i strepi zbog zahuktalih „vukova“ /video/

© AP Photo / David ZalubowskiKošarkaši Luka Dončić i Nikola Jokić
Košarkaši Luka Dončić i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
Pratite nas
Nikola Jokić i Denver Nagetsi nakon prethodne noći mogu da budu polovično zadovoljni, pošto su im konkurenti za plej-of ostvarili takav učinak. Dalas je izgubio, što je za Denver dobro, dok je Minesota upisala 12. pobedu u poslednji 13 utakmica – što je loše po Jokićevu družinu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

NBA sezona ulazi u završnicu, ekipama je ostalo još desetak mečeva do kraja i borba za plej-of na Zapadu dostiže vrhunac.
Ekipama je od ključnog značaja da izbegnu sedmo mesto, tačnije da budu među šest najboljih jer takav rezultat donosi siguran plasman u doigravanje.
U suprotnom, timovi koji su na sedmoj ili osmoj poziciji nemaju zagarantovano mesto, pošto se od pre dve godine igra plej-in turnir koji daje šansu devetoj i desetoj ekipi da se „ušunja“ u plej-of.
Zbog toga i kao sedmi ili osmi možete da ostanete bez doigravanja, te je jako važno biti makar šest da bi se izbegao taj stres.
Denver trenutno drži šesto mesto, tu je od početka sezone, ali Minesota je strašnom igrom u poslednje vreme došla na svega 0,5 od Nagetsa, odnosno ima isti broj pobeda, ali i poraz više.
„Vukovi“ su u noći iza nas pobedili (138:119) aktuelni šampione – Milvoki Bakse – za koje nije nastupao najbolji košarkaša Janis Adetokumbo.
Ubacili su čak 138 poena, najefikasniji bili su Edvards i Tauns sa po 25 poena i to je bilo dovoljno za 42. pobedu u sezoni.
Ovo su bile loše vesti za Nagetse, ali su ubrzo stigle dobre. Dalas Meveriksi, koji se nalaze na poziciji iznad Denvera, izgubili su od Šarlot Hornetsa – 129:108.
Dončić i družina pretrpeli su 28. poraz u sezoni i sada su samo na pobedu više od Denvera i Minesote, te i njima „gori“ za plej-of.
Luka je odigrao dobar meč, postigao je 37 poena, ali nije mogao sâm i Dalas je izgubio.
Denveru je ostalo još jedanaest mečeva do kraja, Dalasu i Minesoti deset, i očekuje nas uzbrudljiv finiš u završnici ligaškog dela sezone.
Standings provided by SofaScore LiveScore
NBA posvetio mini-film Nikoli Jokiću /video/
Denver je poražen, a Jokić ljut – na sebe!
Nema Janga, nema problema – Bogdanović trojkama nosio Atlantu do pobede
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala