- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Huti dronovima napali Saudijsku Arabiju, nema žrtava /video/

© AP Photo / Hani MohammedHuti
Huti - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
Pratite nas
Jemenski pobunjenici Huti izveli su seriju napada na Saudijsku Arabiju, uz pomoć bespilotnih letelica i raketa, gađajući ključne infrastrukturne objekte, uključujući postrojenja za proizvodnju prirodnog gasa i za desalinizaciju, izvestili su saudijski državni mediji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratitena kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, asve video sadržaje na platformi „Odisi“(odysee.com).

U napadima nije bilo žrtava, ali su oštećena civilna vozila i kuće u toj oblasti, saopštila je vojna koalicija predvođena Saudijskom Arabijom koja se bori u Jemenu, a prenosi agencija AP.
Ostaje, međutim, nejasno kolika je šteta naneta na infrastrukturnim i energetskim objektima.
Portparol Huta Jehia Sarije izjavio je da su danas „pokrenuli sveobuhvatnu vojnu operaciju u unutrašnjosti Saudijske Arabije“, ispalivši balističke rakete i dronove napunjene bombama prema objektima saudijske naftne kompanije „Saudi Aramko“ i drugim „osetljivim metama“ u zemlji.
On je napad opisao kao odmazdu za „agresiju i blokadu“ koju predvodi Saudijska Arabija i koja je veliki deo Jemena pretvorila u pustoš, preneo je Tanjug.
Gvozdena kupola je izraelski protivraketni odbrambeni sistem - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
SVET
Mediji: Izrael razmišlja da proda „Gvozdenu kupolu“ Emiratima – da li je na pomolu savez protiv Irana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala