- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Neuspeh pregovora pokazao gde je problem u BiH

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
Pratite nas
Predsednik SNSD-a Milorad Dodik ocenio je danas da neuspeh pregovora o izmeni Izbornog zakona u BiH, koji su vođeni između bošnjačkih i hrvatskih partija, nedvismisleno je pokazao gde leži problem u BiH i da se taj problem ne zove Republika Srpska ili Milorad Dodik.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

"Ovakvom ishodu pregovora može da se raduje samo Željko Komšić, naivno verujući da njegov koncept izborne prevare ima budućnost", rekao je Dodik za Srnu upitan da prokomentariše neuspeh pregovora lidera stranaka iz Federacije BiH o izmenama izbornog zakonodavstva u BiH.
Razgovori su četiri dana vođeni u zgradi Delegacije EU u Sarajevu, uz posredstvo predstavnika međunarodne zajednice, prenosi RTRS.
Lider SNSD-a je naglasio da su pregovori o izmenama Izbornog zakona vođeni posredstvom predstavnika briselske i američke administracije što nije bilo dovoljno da se završe uspehom.
"To je, takođe, važna poruka domaćim političkim akterima, ali i međunarodnim posrednicima da je jedini pravi dogovor u BiH onaj koji se postigne samostalno od onih koji imaju izborni legitimitet. Pitanje je kako bi i ovi pregovori završili da jedna strana, mislim na muslimansku, i mislim konkretno na Bakira Izetbegovića, nije uporno računala upravo na spoljašnje aktere", istakao je Dodik.
On je ukazao da će se nepostizanjem dogovora o izmeni Izbornog zakona u BiH nastaviti period političke nestabilnosti jer jedan od tri konstitutivna naroda, u ovom slučaju hrvatski, nije zadovoljan svojom pozicijom i oseća se poniženo.
"A problem jednog naroda, što sam govorio i ranije, problem je sva tri", poručio je Milorad Dodik.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala