- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Dobrovoljac ispričao kako ukrajinska vojska vrši genocid nad Rusima u Donbasu

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaUkrajinski vojnik patrolira u humanitarnom centru u Avdejevki.
Ukrajinski vojnik patrolira u humanitarnom centru u Avdejevki.  - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2022
Pratite nas
Likvidiranje Rusa u Donbasu poprimalo je karakter genocida, izjavio je francuski dobrovoljac, snajperista Ervan Kastel u intervjuu za Sputnjik.

„Ukrajinska strana veruje da su Rusi, proruski orijentisani i oni koji govore ruski u Donbasu stanovništvo koje treba uništiti, ne u vojnom smislu, već u smislu genocida. To je prirode genocida“, rekao je je 58. godišnji veteran francuske vojske, koji je došao u Donbas u redove Narodne milicije još u februaru 2014.

On je precizirao da ima svedočenja prijatelja u Marijupolju s kojima je razgovarao telefonom i koji tvrde da se nalaze u katastrofalnoj situaciji zbog dejstava ukrajinskih radikala. Kako kaže, izvestio je o tome Međunadorni komitet Crvenog krsta kako bi organizovali evakuaciju tih ljudi koji su blokirani u svojim domovima i koje „radikali-nacionalisti i ukrajinske snage sprečavaju sprečavaju da izađu iz njih“.

„Žena, čija se majka nalazi u Marijupolju, pozvala me je 19. marta i ispričala da su Ukrajinci, u trenutku kada je htela da napusti svoju kuću – spalili nameštaj i samu kuću bez obzira na to što se radilo o običnim civilima“, rekao je dobovoljac.

Donjeck - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
RUSIJA
U Donjecku pronađeni novi dokazi: Ukrajina primenjivala kasetne bombe na civilima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala