- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šef „Dojče banke“ upozorio na posledice zavrtanja „Severnog toka“: Ne žurite sa novim sankcijama

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda "Severni tok 2" u Nemačkoj
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
Pratite nas
Šef najveće nemačke finansijske institucije „Dojče bank“ Kristijan Zeving upozorio je na posledice u slučaju obustavljanja gasovoda „Severni tok 1“ i apelovao je da se ne žuri sa uvođenjem novih sankcija Rusiji, jer imaju negativan uticaj i na one koji ih uvode.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Ako obustavimo 'Severni tok 1' to ne bi značilo prekid isporuka ruskog gasa u Nemačku, ali bi uskoro dovelo do ozbiljnih problema sa snabdevanjem energentima i značajnog povećanja cena u našoj zemlji“, rekao je Zeving u intervjuu za list „Velt am zontag“.

Kako je dodao, „prvo treba dozvoliti da stupe na snagu objavljene sankcije“ protiv Rusije. Po rečima direktora „Dojče banke“, efekat tih sankcija „neće biti poguban samo po rusku ekonomiju“.

„Te sankcije imaju negativan uticaj i na nas i mi treba to da izdržimo. Zato iznova i iznova treba da preispitujemo da li su nam u tom slučaju potrebne još oštrije sankcije“, ocenio je on, naglasivši da „ukoliko Nemačka vlada ipak bude smatrala da je to neophodno, ta odluka će biti podržana“.“, ocenio je on.

Takođe je dodao da je u svetlu situacije u Ukrajini „Dojče banka“ značajno smanjila svoje poslovanje u Rusiji.
Kako je ranije rekao za Sputnjik direktor odeljenja za ekonomsku saradnju Ministarstva spoljnih poslova Rusije Dmitrij Birčevski, nagli rast cena na evropskom tržištu posledica je odustajanja od „Severnog toka 2“. Moskva, kako je rekao, žali što je projekat postao žrtva povezivanja politike i ekonomije.
Zapadne zemlje uvele su Rusiji obimne sankcije nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini. Takođe, mnoge velike kompanije saopštile su da obustavljaju ili prekidaju delatnost u Rusiji. Kremlj je priznao da su ograničenja „veoma ozbiljna“, ali da su se vlasti za njih unapred pripremale.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
RUSIJA
Moskva sprema odgovor: Istorijske sankcije Rusiji izazvaće niz nepovratnih posledica
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala