- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski „Sojuzi“ više neće leteti sa evropskog kosmodroma

© Foto : Press-služba GK "Roskosmos" / Uđi u bazu fotografijaPriprema za lansiranje rakete-nosača "Sojuz 2.1a" sa kosmodroma Bajkonur
Priprema za lansiranje rakete-nosača Sojuz 2.1a sa kosmodroma Bajkonur - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
Pratite nas
Lansirna rampa ruskih raketa „Sojuz“ na kosmodromu Kuru u Francuskoj Gvajani biće zatvorena, izjavio je generalni direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
„Ona će biti konzervirana zauvek“, rekao je Rogozin tokom posete Raketno-svemirskom kompleksu „Progres“.
Rogozin je objasnio da Rusiji nije potreban nepouzdani partner kao što je Evropska svemirska agencija koja se ponaša sumanuto.
On je istakao da će kompanija One Web bankrotirati nakon što je „Roskosmos“ odbio da im obezbeđuje rakete. Sada neće moći da šalju svoje satelite ni sa Bajkonura, ni sa Kurua.
Rogozin je saopštio da više neće biti nikakve komercijalne prodaje, pošto „Roskosmos“ ima dovoljno posla u interesu Rusije.
Rusija je odustala da šalje satelite One Web u svemir nakon što britanska vlada nije želela da izađe iz sastava direktora kompanije, a sama satelitska kompanija nije dala garancije da ih neće koristiti u vojne svrhe.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala