- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski general: Neonacisti spremaju provokacije sa otrovnim hemijskim supstancama

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPripadnici Narodne milicije DNR u selu Ribinsko
Pripadnici Narodne milicije DNR u selu Ribinsko - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
Pratite nas
Ukrajinski neonacisti pripremaju provokacije uz primenu otrovnih hemijskih supstanci u brojnim ukrajinskim naselja s namerom da za to optuže rusku vojsku. To se radi uz direktnu podršku rukovodstva SAD i čitavog niza zemalja EU, rekao je novinarima načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„U mestu Sumi u hemijskoj fabrici ‘SumiHimProm’ nacionalisti su minirali skladišta sa amonijakom i hlorom u cilju masovnog trovanja žitelja te oblasti ako u grad uđu jedinice ruske vojske“, rekao je Mizincev.
Naveo je i druge primere.
U selu Kotljarovo pripadnici nacionalističkih jedinica takođe spremaju slične provokacije.
Oni su u lokalnu osnovnu školu već doneli toksične hemikalije koje planiraju da dignu u vazuduh prilikom ulaska ruskih snaga.
Ruska strana unapred upozorava čitav civilizovani svet i međunarodne organizacije na pripremljene provokacije ukrajinskih vlasti za koje će, ako budu realizovane, biti optužene ruske snage kao što se već više puta događalo, rekao je Mizincev.
„Sve se odvija uz direktnu podršku američkog rukovodstva i čitavog niza zemalja EU koje tretiraju Ukrajinu kao instrument antiruske politike“, zaključio je general.
Podsetimo, ruska vojska započela je 24. februara specijalnu vojnu operaciju u cilju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala