- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mekgregor, turski tajkun, vlasnik Kingsa – kome će Roman prodati Čelsi?

© AFP 2023 / ADRIAN DENNISRoman Abramovič
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
Pratite nas
Konor Mekgregor, Muhsin Bajrak, Vivek Ranadiv i Tomas Rikets samo su neki od poznatih ličnosti koji su zainteresovani da kupe Čelsi od Romana Abramoviča, preneo je „Biznis insajder“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Roman Abramovič, ruski oligarh, nalazi u ćorsokaku zbog vojne operacije Rusije u Ukrajini, u cilju demilitarizacije i denacifikacije ove države, te će uskoro morati da proda Čelsi, a svi zainteresovani kupci imali su rok do 18. marta i to do 10.00 da pošalju ponude Raine banci iz Njujorka.
Morati, iz razloga što je vlada Velike Britanije onemogućila normalno poslovanje Plavcima iz Londona, baš zbog toga što im je Abramovič vlasnik.
Vlasnici su već počeli da se nameću, a „Biznis insajder“ doneo je listu kandidata među kojima su – Konor Mekgregor, Hansjorg Vajs i Tod Bouli, Tomas Rikets, Vudi Džonson, Vivek Ranadive, Muhsin Bajrak...
Verovatno najozbiljniji kandidati su Vajs i Bouli koji su se već direktno dovodili u pitanje sa Čelsijem. Vajs je Amerikanac sa švajcarskim pasošem, a obogatio se u medicinskoj industruji.
Bogatstvo mu se procenjuje na oko četiri milijarde dolara i zajedno sa Boulijem, vlasnikom bejzbol ekipe LA Dodžers, mogao bi da otkupi Čelsi od Romana.
Još jedan fan bejzbola zainteresovan je za kupovinu Čelsija: porodica Rikets, koju predvodi Tomas Rikets. Osnivači „TD Ameritrade“ (onlajn brokerske i investicione kompanije) kupili su Čikago Kabse 2009. i podigli tim na sledeći nivo za samo sedam godina, osvojivši trofej Mejdžor bejzbol ligi.
Vudi Džonson, praunuk legendarnog Roberta Džonsona, koji je osnovao „Džonson i Džonson“, takođe priprema ponudu za kupovinu Čelsija. U „kasici-prasici“ 74-godišnjeg biznismena bliskih veza sa Donaldom Trampom je NFL tim Njujork Džetsa, koji „pati“ u svetu američkog fudbala poslednjih deset godina.
Među Amerikancima, vlasnik NBA tima Sakramento Kingsi Vivek Ranadiv aktivno gleda na Čelsi. Prema neimenovanim izvorima, milijarder indijskog porekla već priprema konkretan predlog.
Ranadiv nije popularan u NBA, ni među navijačima, ni ostalim vlasnicima, te se navijači Čelsija nadaju da ovaj bogataš neće doći na čelo umesto Abramoviča.
Biznis insajder“ skreće pažnju i na turskog biznismena Muhsina Bajraka, koji je zainteresovan za Čelsi. Malo je informacija o ovom mega-poslu, ali se izvor poziva na informaciju da je Abramovič nedavno bio u Istanbulu, što je verovatno dalo povoda za glasine o mogućoj kupovini kluba.
Među manje očiglednim kandidatima, ističe se navijača Čelsija Nik Kendi, kontroverzni bivši UFC šampiona Konor Mekgregor...
Klub je procenjen na oko tri milijarde dolara. Abramovič je preuzeo Čelsi 2003. Londonski klub je 2012. osvojio Ligu šampiona prvi put u svojoj istoriji, a 2021. godine Čelsi je uspeo da ponovi uspeh.
Britanci „znaju“ zašto je Romanov avion viđen u Turskoj
Abramovič prodaje giganta, cena – 2.400.000.000 dolara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala