- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rogozin: Banderovci i njihovi zapadni sponzori ne znaju šta više da smisle protiv Rusije

© Sputnik / Pool/Sergei Savostyanov / Uđi u bazu fotografijaČlenы osnovnogo эkipaža 66-й эkspedicii na Meždunarodnuю kosmičeskuю stanciю pered startom kosmičeskogo korablя "Soюz MS-19"
Členы osnovnogo эkipaža 66-й эkspedicii na Meždunarodnuю kosmičeskuю stanciю pered startom kosmičeskogo korablя Soюz MS-19  - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
Pratite nas
Nakon što su zapadni mediji pronašli vezu između boje kombinezona ruskih kosmonauta i ukrajinske zastave, oglasio se i direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin komentarom da „banderovci i njihovi zapadni sponzori više ne znaju šta da smisle u informativnom ratu protiv Rusije“
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Žuti kombinezoni sa plavim štraftama sašiveni su za ruske kosmonaute odavno a boje su izabrane po analogiji sa grbom Moskovskog državnog tehničkog univerziteta „Bauman“ (MGTU) koji su završila sva tri člana broda „Sojuz MS-21“ koji se juče spojio sa Međunarodnom kosmičkom stanicom, navode u „Roskosmosu“.
„Kombinezoni nove posade su u bojama grba MGTU koji su završila sva trojica kosmonauta. Dizajn je usaglašen mnogo pre aktuelnih događaja. Videti svuda i u svemu ukrajinsku zastavu je već bolesno“, napisao je rukovodilac prs-službe „Roskosmosa“ Dmitrij Strugovec.
Pretpostavke nekih medija da su se kosmonauti obukli u kombinezone boje ukrajinske zastave nazvao je smešnom izmišljotinom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala