- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Španski tajfuni“ haraju kalifornijskom pustinjom

© AP Photo / Andy BrownbillŠpanski teniser Karlos Alkaras
Španski teniser Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
Pratite nas
Srpskog tenisera Miomira Kecmanovića zaustavio je Tejlor Fric u četvrtfinalu Indijan Velsa, gde će se Amerikanac sastati sa Rusom Rubljovom, dok drugi polufinalni par čine Rafael Nadal i Karlos Alkaras. Španski tajfuni haraju kalifornijskom pustinjom i biće interesantno videti ko će iz tog dvoboja izaći kao pobednik u noći između subote i nedelje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Iz agonije koju je proživeo Novak Đoković na startu godine u Australiji, najviše je profitirao Rafael Nadal, jer je krajnje neočekivano dobio priliku da u Melburnu, gde je Srbin neprikosnoveni vladar, podigne trofej.
I uspeo je u tome uporni „bik s Majorke“ nakon što je u finalu posle velike borbe i preokreta savladao Rusa Danila Medvedeva.
Od tada, Rafa je „nabildovao“ samopouzdanje, kao bicepse u najboljim danima od kojih su praktično pucali rukavi na majicama. Stigao je Nadal do impresivnog rekorda 19-0 na startu sezone i praktično mu niko ništa ne može.
Naravno, to se ne odnosi i na Novaka Đokovića jer mu u Indijan Velsu nije dozvoljeno učešće, zbog činjenice da nije vakcinisan.
Rafu koji je na startu eliminisao Kordu, zatim Evansa i Opelku, je dobrano namučio Nik Kirjos u četvrtfinalu koje je trajalo tri sata i u kojem je Australijanac pokazao da je vrhunski teniser, ali da mu „glava“ i vruć temperament prave nerešiv problem da ruši najveće onda kada je to najpotrebnije.
A, mogao bi. Samo da hoće. Ali, nije ovde priča o Kirjosu već o Nadalu i njegovom legitimnom nasledniku Karlosu Alkarasu.
Nadal je na 19-0, ali i Alkaras, koji je praktično nova i mlađa Rafina verzija ima impresivan učinak ove sezone. Španski tinejdžer ima 12 pobeda i samo jedan poraz i to od Beretinija u trećem kolu Australijan opena.
Talentovani Alkaras nije izugubio set u kalifornijskoj pustinji gde je poput „tajfuna“ protutnjao pored MekDonalda, Bautiste Aguta, Monfisa i Norija.
Ipak, sada je najteža prepreka pred njim, ujedno i jedan od njegovih uzora Rafael Nadal koji ima 35 godina, ali na terenu deluje kao mladić.
„Ne mogu da kažem da je to san jer o tome nisam mogao ni da sanjam pre tri meseca. Sigurno je da uživam u svakom trenutku“, poručio je Nadal.
Dvoboj Španaca neće početi pre 22.30 po srednjeevropskom vremenu, s obzirom na to da će Nadal i Alkaras na teren po završetku dvoboja Fric - Rubljov.
U svakom slučaju atomski tenis je zagarantovan, ostaje samo da se vidi da li Nadal preko naslednika može do 20-0 ili će „učenik nadmašiti učitelja“ i naneti mu prvi poraz ove sezone.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
SPORT
Kecmanović od očaja do sjaja i nazad – Fric na Rubljova u polufinalu Indijan Velsa!
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
SPORT
Rus ređa karike – niz je stigao do broja 12, sledeći je Bugarin
Španski teniser Rafael Nadal - Indijan Vels - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
SPORT
Nadal digao glas protiv kolega: „Zaustavite ovo što pre!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala