- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Orban: Sa predsednikom Vučićem smo sačinili savez, ova pruga je jedan dokaz

Pratite nas
Saradnja Srbije i Mađarske i prijateljstvo Srba i Mađara nikada nije bilo bliže, a brza pruga od Beograda do Novog Sada, a za nekoliko godina i do Budimpešte, dokaz je zajedničkih napora u povezivanju dve zemlje, poručio je danas premijer Mađarske Viktor Orban.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite ina kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, asve video sadržaje na platformi „Odisi“(odysee.com).

Orban je u Novom Sadu, obraćajući se okupljenim građanima, nakon što je sa rukovodstvom Srbije iz Beograda u Novi Sad stigao brzim vozom, poručio i da će se uprkos svim izazovima sačuvati srpsko mađarsko prijateljstvo, kao i mir, u kojim će se ostvarivati zajednički planovi.
„Ovo je vaš veliki dan i mi Mađari vam na tome iskreno čestitamo“, rekao je Orban.
On je konstatovao da su u proteklih 70 godina zemlje povezivane u pravcu istok-zapad, a u međuvremeno se zaboravilo koliko je važno da se povežu teritorije u pravcu sever-jug.
„Tako se došlo do jedne nedolične situacije, da je trebalo mnogo sati da se iz vašeg divnog glavnog grada Beograda stigne do Budimpešte. To nije normalna stvar u 21. veku. Sa predsednikom Vučićem smo sačinili savez, a u tom savezništvu želimo da promenimo tu situaciju, i ova pruga je jedan dokaz“, poručio je Orban.
© Sputnik / Lola ĐorđevićViktor Orban i Aleksandar Vučić u Novom Sadu
Viktor Orban i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
Viktor Orban i Aleksandar Vučić u Novom Sadu
Kako je rekao, povezivanjem dve zemlje, dve prestonice, olakšava se život i Srbima i Mađarima.
On je naveo da su i Mađari i Srbi narodi sa teškom istorijskom sudbinom, ali kao rezultat saradnje sa predsednikom Srbije, dva naroda su danas vrlo bliska i nikada prijateljstvo između Srba i Mađara nije bilo kao sada.
„I ovaj današnji dan je dokaz da ćemo nas dvojica uraditi mnogo fantastičnih stavri“, rekao je Orban i dodao da su radovi u Srbiji brze napredovali, ali je obećao da će do 2025. linija Beograd-Budimpešta biti u funkciji, preneo je Tanjug.
Osoblje voza Soko - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
EKONOMIJA
Brza pruga Beograd - Novi Sad otvorena za putnički saobraćaj /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala