- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Novi Sad dobija još jedan most preko Dunava i obilaznicu /video/

© Tanjug / JAROSLAV PAPNovi Sad
Novi Sad - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
Pratite nas
U Novom Sadu danas je potpisan komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji obilaznice oko tog grada sa mostom preko Dunava, a potpisivanju je prisustvovala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Ugovor su potpisali ministar građevinarstva i infrastrukture, Tomislav Momirović, v.d. generalnog direktora Koridora Srbije Aleksandar Antić i predstavnik Ambasade Kine u Srbiji Džang Sjaojuan.
„Ovaj projekat je vrlo kompleksan. Imamo mostovsku konstrukciju od 2.400 metara, od čega je 800 metara širina same reke, a 650 metara paralelnih puteva. Imamo sabirnice od 600 metara koje će čitav saobraćaj da obuhvate i uvedu na taj most. Tu će biti i veliki kružni tok, kao i saobraćajnica koja će most povezati sa Fruškogorskim koridorom“, rekao je Antić.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da je ovo velika investicija i za Bačku Palanku, Bač, Odžake, ali i za prigradska naselja i mnoge delove grada.
„Ovaj most su gradski oci ucrtali 1963. godine urbanističkim planom i stariji je od Mosta slobode, samo nisu bili stvoreni uslovi. Danas imamo brzu železnicu i danas dobijamo i novi most. Time završavamo takozvanu zapadnu obilaznicu oko grada, spajamo postojeći pritisak u saobraćaju, Most slobode i stvaramo neuporedivo bolje uslove za život građana. Ovo je prvi most kada gledate tok Dunava koji povezuje dve obale“, istakao je prvi čovek Novog Sada Miloš Vučević.
Tjen Išu, iz ambasade Narodne Republike Kine, napomenuo je da je ovo veliki dan za Kinu i Srbiju i dodao da se nada da će kineska kompanija kvalitetno ispuniti sve svoje obaveze u dogovorenom roku.
„Naime, izgradnja obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava pokazuje spremnost sa obe strane za više rezultata u procesu zajedničkog unapređivanja našeg strateškog partnerstva“, rekao je predstavnik ambasade Kine u Beogradu.
Radovi na obilaznici i mostu preko Dunava koštaće 175 i po miliona evra, preneo je Tanjug.
Osoblje voza Soko - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
EKONOMIJA
Brza pruga Beograd - Novi Sad otvorena za putnički saobraćaj /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala