- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Roglič, Pogačar, Mohorič – dominacija Slovenaca kakva se ne pamti /video/

© AFP 2023 / MARCO BERTORELLOSlovenački biciklista Matej Mohorič osvojio Milano - Sanremo
Slovenački biciklista Matej Mohorič osvojio Milano - Sanremo - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
Pratite nas
Tadej Pogačar, Primož Roglič i Matej Mohorič obeležili su dosadašnji deo sezone u biciklizimu i ovakva dominacija jedne nacije dugo nije viđena u ovom sportu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Pogačar i Roglič godinama dominiraju svetskim biciklizmom, a da će imati sjajnu sezonu najavio je i Mohorič pobedom na jednom od najprestižnijih jednodnevnih klasika, trci od Milana do Sanrema u dužini od 293 kilometara.
Milano - Sanremo najduža je trka u biciklističkom kalendaru i samim tim je jedna od najtežih. Biciklisti počinju iz Milana, duž staze imaju nekoliko uspona, a onaj najteži je na nekoliko kilometara pre cilja - čuveni Pođo di Sanremo.
Upravo je Mohorič na spusti sa tog brda napravio ključnu prednost u odnosu na rivale i prvi je prošao kroz cilj, čime je došao do najveće pobede u karijeri.
Matej je tako nastavio dominaciju Slovenaca, pošto je u poslednjih mesec dana nekoliko velikih trka, jednodnevnih i sedmičnih, pripalo biciklistima iz ove države.
Tadej Pogačar, dvostruki šampion Tur d’Fransa, zauzeo je peto mesto na Milano - Sanremu, a prethodno je pobedio na Trci kroz Emirate, potom prestižnoj jednodnevnoj trci Strade Bjanki i nedavno na Tirenu - Adrijatiku – sedmnodnevnoj trci koja se vozi od Tirenskog do Jadranskog mora.
Do Milano - Sanrema, Pogačar je pobedio na svakoj trci na kojoj se pojavio što pokazuje u kakvoj se formi nalazi.
Primož Roglič nije imao najbolji dan u Sanremu zauzevši 17. mesto, ali i on za sada ima odličnu sezonu u dresu ekipe Jumbo-Visma.
Roglič je osvojio Pariz - Nicu – sedmnodnevnu trku koja se održava u isto vreme kao i Tireno - Adrijatiko, te najbolji biciklisti biraju na kojoj će od ove dve trke učestvovati.
Pogačar se odlučio za Italiju, Roglič za Francusku, i obojica su slavili u generalnim plasmanima.
Nedelju dana kasnije na programu je bio Milano - Sanremo, Pogačar i Roglič su bili među glavnim favoritima, međutim, pobeda je otišla njihovom sunarodniku Mateju Mohoriču.
Da sve bude još bolje, u najboljih deset na ovoj trci bio je još jedan Slovenac - Jan Tratnik - koji je odličan hronometraš i sprinter.
Slovenija ima dugu tradiciju u biciklizmu, ali ovakvu generaciju nikada nisu imali i uživanje je gledati njihove takmičare u jednom od najtežih sportova na svetu.
Do sada je održano šest trka iz „UCI Worldtour“ kalendara i pet su osvojili Slovenci, a jednu (Omlop Het Njuvsblad) Belgijanac Vut van Aert.
Pred nama su prolećni klasici, poput Lijež-Baston-Liježa i Valonske strele, što će biti nova šansa za sjajne Slovence.
Fali im samo vrhunski biciklista za klasike u Belgiji (Trka kroz Flandriju, Gent - Vevelgem) i u Francuskoj (Pariz - Rube) koji se voze po popločanoj kocki, a kako su krenuli da rastu, nema sumnje da će izroditi i nekog vrhunskog biciklistu i za tu kategoriju.
„Bilo bi me sramota da nemam ovakvo mišljenje – ruski sportisti ne zaslužuju sankcije“
Nezapamćen incident – biciklista se zakucao u ženu, oboje završili u bolnici /video/
Potresno – nadljudskim naporima kroz mulj i blato do pobede i delirijuma /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala