- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Možda Poljska želi da kontroliše zapad Ukrajine

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZastava NATO-a
Zastava NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da nije isključena mogućnost da inicijativa o uvođenju mirovnog kontigenta NATO-a u Ukrajinu podrazumeva kontrolu Poljske nad zapadnim delom zemlje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

On je podsetio da je premijer Poljske Mateuš Moravecki izneo ideju da se u Ukrajinu pošalje mirovni kontingent NATO-a.

„Ne isključujem mogućnost da, ukoliko bi ta odluka iznenada bila doneta, da bi podrazumevala da osnovu tih mirovnih snaga čini poljski kontingent koji bi preuzeo kontrolu nad zapadnom Ukrajinom, na čelu sa Lavovom, gde bi i ostao na duži period“, ocenio je Lavrov.

„Ipak smatram da je to demagoška inicijativa i da će članice NATO-a shvatiti da treba da budu razumne i realne“, poručio je šef ruske diplomatije.

Specijalna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
RUSIJA
Lavrov: Rusija je bila spremna na savezničke odnose sa Zapadom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala