- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Iran planira povećanje izvoza nafte

© REUTERS / Raheb Homavandi/FilesIranska zastava se vijori pored "benzinske baklje" u Persijskom zalivu, na naftnoj palatformi Soruš
Iranska zastava se vijori pored  benzinske baklje  u Persijskom zalivu, na naftnoj palatformi Soruš - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
Pratite nas
Iranski ministar energetike Džavad Ovdži rekao je danas da će nastojati da poveća izvoz iranske nafte i derivata na 1,4 miliona barela dnevno.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„U parlamentu su poslanici odlučili da podignu gornju granicu izvoza nafte i derivata sa 1,2 miliona barela dnevno na 1,4 miliona barela. Ministarstvo za naftu će učiniti sve što je u njegovoj moći da ostvari nivo utvrđen u budžetu“, rekao je Ovdži za iransku državnu televiziju.
Iran, suočen sa američkim sankcijama zbog izvoza sirove nafte, ne otkriva tačne brojke o količini prodate nafte, prenosi Rojters.
Ovdži je rekao da je njegovo ministarstvo planira da poveća proizvodni kapacitet sirove nafte i kondenzata na 5,7 miliona barela dnevno sa oko 3,7 odnosno četiri miliona barela dnevno, bez navođenja vremenskog okvira.
Krajem 2020. Iran je predstavio ambiciozan plan za povećanje proizvodnih kapaciteta sirove nafte na više od 6,5 miliona barela dnevno do 2040. godine.
Nalazište nafte u Krasnodarskom kraju Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
RUSIJA
Nemačka planira do jeseni da postane nezavisna od ruskog uglja, a do kraja godine i od nafte
Direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
EKONOMIJA
Bajatović: Srbija ne mora da brine za naftu i gas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala