- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Čović odgovorio Izetbegoviću: Neki bi da sruše BiH menjajući ustavnu strukturu

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICČlan Predsedništva BIH Dragan Čović
Član Predsedništva BIH Dragan Čović - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
Pratite nas
Predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je nakon današnjih pregovora lidera političkih stranaka u Federaciji BiH o izbornoj reformi da je izgubljen fokus i da bi neki hteli brutalno da sruše BiH, menjajući ustavnu strukturu te zemlje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Bojim se da ima onih koji žele brutalno da sruše BiH menjajući ustavnu strukturu, znajući da je to krajnje rizično uraditi u parlamentu BiH. To ujedno govorim i zbog dešavanja u okruženju“, rekao je Čović.
On je naveo da je kompromis mogao biti postignut i danas, jer se šest od sedam stranaka složilo o osnovu, prenosi RTRS.
„Bili smo spremni da napravimo ogroman ustupak po pitanju funkcionisanja Federacije BiH, ali bojim se da neki šalju poruke putem udruženja žena i na drugi način, na koje ćemo vrlo džentlmenski odgovoriti“, rekao je Čović.
On kaže da „rušioci BiH, kroz svoje slanje poruka pre pregovora, nisu pregovarači sa HDZ-om, niti za hrvatski narod u BiH“.
„Ono što su oni zamislili u svojim glavama moraće da objasne svom narodu sada ili u vremenu koje dolazi. Mi ćemo voditi politiku i sutra kada nastavimo pregovore“, dodao je Čović.
Predsednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je na stranačkom skupu aktiva žena uoči današnjeg nastavka pregovora o izbornoj reformi da je Čović „sam sebi suzio prostor delovanja i da će morati da plati za ono što je uradio i napismeno odustane od blokada koje drži u Federaciji BiH ili nema dogovora“.
Izetbegović je optužio Čovića da je pokvario odnos Bošnjaka i Hrvata svojom podrškom lideru SNSD-a Miloradu Dodiku i tako „naljutio Bošnjake i napravio problem“, preneo je Tanjug
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala