- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Savić: Zaslužujemo Evroligu više od drugih, bili bismo treći u Evropi po zaradi

© Foto : KK PartizanZoran Savić na predstavljanju u KK Partizan
Zoran Savić na predstavljanju u KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Zoran Savić, sportski direktor Partizana, rekao je da klub iz Humske zaslužuje da igra Evroligu više od nekih klubova koji imaju zagarantovano učešće u elitnom evropskom košarkaškom takmičenju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Savić je u opširnom intervjuu za „Basketnjuz“ govorio o Evroligi, Evrokupu, finansijama, prodaji ulaznica, TV pravima...
Partizan zaslužuje da igra u Evroligi više od nekih drugih timova koji već igraju to takmičenje i imaju zagarantovanu licencu“, rekao je Savić.
Sportski direktor Partizana opširno je govorio o TV pravima.
„Situacija sa TV pravima je katastrofa u Evropi, plus je virus korona još više razorila finansije klubova. Televizija ključ. Koliko ruski klubovi plaćaju? 300 hiljada evra? Imate jedan klub u Srbiji za čije pravo na utakmice televizija plaća miliona evra“, rekao je Savić.
„Šta francuski timovi donose? Čak i IMG gubi novac sa francuskim klubovima jer njihova televizija daje nula evra. Od srpske televizije dobijate više novca nego od dva tima koji igraju Evroligu iz Francuske. TV prava čine razliku u NBA. Oni ulažu sve više novca. Zato što su karte ograničene“, nastavio je Savić na drugu temu.
Savić smatra da bi Partizan bio među najboljim timovima Evrolige po prodaji ulaznica.
„Nije isto prodavati karte u Italiji. Na primer, navijači Virtusa plaćaju 500 evra za prvi red. U Barseloni najbolja sedišta za celu sezonu koštaju možda 300 evra. Mislim da više zarađujemo od ulaznica u Partizanu nego Barselona“, rekao je Savić.
„Ako pogledate ulaganje španskih klubova, ona dolaze iz fudbala. Oni to mogu. Radio sam u Barseloni. Znam kakva je situacija tamo. Novac ide od fudbala. Oni sve centralizuju“, uveravao je Savić.
„Imamo nešto u ovim košarkaškim zemljama. Imate Žalgiris, i oni dovode 12-15 hiljada ljudi bez obzira da li igrate loše ili dobro. Počinju sezonu 0-5, ali navijači i dalje dolaze u arenu. Zato što vole košarku, i hoće da vide klince kako se tuku. Ovo je najvažnije“, objasnio je Savić.
„Makabi je dobio 12 miliona evra od ulaznica. ALBA je imala oko 4 miliona evra. Ako budemo igrali u Evroligi, mogli bismo da budemo treći klub po novcu za ulaznice“, insistira Savić.
Partizan privlači veliki broj navijača tokom utakmica Evrokupa, ali igranje u ovom takmičenju donosi veliki broj izazova.
U Evrokupu svi gube. Mi gubimo novac“, potvrdio je Savić.
„Nije isto kao imati 17 utakmica protiv Reala, Barselone, Žalgirisa. Lakše je praviti budžet ako igraš u Evroligi. Teško je i zato što ne znate u kom takmičenju ćete igrati sledeće sezone. Sada morate da potpisujete igrače za sledeću sezonu. Ali koje igrače? U kom takmičenju igramo? Šta možete da ponudite igraču?“, Savić je postavio pitanja.
„Obično su igrači voljni da potpišu za manje novca u Evroligi od Evrokupa. Morate im ponuditi projekat. Ovo je jedini način. Međutim, situacija sa Evroligom nije laka. Čak i ako osvojimo Evrokup sledeće sezone, ko zna šta će klubovi odlučiti? Možda će odlučiti da imaju 16 timova, a nijedan tim Evrokupa neće u Evroligu? Mislim situacija je veoma kritična. Svi treba da gledaju šta je najbolje za budućnost“, dodao je Savić.
Koprivica i Ledej briljirali – Pratizan „pregazio“ Metropolitan!
Prekinut Partizanov crni niz – posle osam godina utišana Morača
Kalinić otkrio istinu: Željko me je zvao u Partizan, rekao sam mu da bi to bilo glupo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala