- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Vuhan planira da postane kineska „dolina satelita“

© Flickr / NASA Goddard Space Flight CenterPentagonu bi uskoro moglo da bude zabranjeno korišćenje ruskih ili kineskih satelita za vremensku prognozu
Pentagonu bi uskoro moglo da bude zabranjeno korišćenje ruskih ili kineskih satelita za vremensku prognozu - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Vlasti kineskog grada Vuhana obećale da će u svemirsku industriju uložiti ukupno 15,7 milijardi dolara do 2025. godine i postati kineska „dolina satelita“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Vuhan nudi kompanijama za projekte koji se odnose na proizvodnju satelita, raketa i svemirskih letelica do 7,88 miliona dolara u vidu finansijskih podsticaja, navodi se u saopštenju gradske vlade.
Iako ovaj grad u unutrašnjosti ima skromniji budžet u poređenju sa ambicioznim planovima prosperitetnih priobalnih gradova, ipak ističe sve dublji napor Kine da postane velika svemirska sila do 2030. godine, prenosi Rojters.
Kina planira da pokrene ogromne sisteme komercijalnih satelita koji mogu ponuditi usluge u rasponu od brzog interneta za avione do praćenja pošiljki.
Vlada grada Vuhana će podsticati kompanije da koriste opremu, softver i usluge lokalnog porekla. Ako firma koristi lokalne proizvode u više od 10 odsto proizvodnje satelita u visokoj i niskoj orbiti, kao i svemirskih letelica, dobiće finansijske podsticaje.
Kina takođe planira novu komercijalnu svemirsku luku u južnoj ostrvskoj provinciji Hainan.
Kineski svemirski avion - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Raketa sa krilima: Kinezi prave svemirski avion hipersonične brzine /video, foto/
Satelit - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Kineski satelit visoke rezolucije pušten u rad: Šta sve može da snimi i ko prima podatke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala