Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

U Kruševcu održan međunarodni kurs biološkog oružja i toksikologije

© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Republike SrbijeMeđunarodni kurs biološkog oružja i toksikologije
Međunarodni kurs biološkog oružja i toksikologije - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane u Kruševcu ove nedelje je održan međunarodni kurs biološkog oružja i toksikologije, koji su pohađali pripadnici Vojske Srbije i oružanih snaga iz osam drugih zemalja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Tokom petodnevne obuke, polaznici iz Alžira, Bosne i Hercegovine, Egipta, Italije, Crne Gore, Severne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije i Srbije produbili su svoja znanja o biološkom oružju i toksikologiji i osposobili se za detekciju, identifikaciju i sprovođenje mera zaštite od ove vrste oružja.
Za potrebe realizacije kursa formirana je laboratorija u kojoj su uvežbavani upotreba vojne opreme za identifikaciju bioloških agenasa, uzimanje uzoraka i njihova identifikacija, kao i praktična primena zaštitnih i sredstava za dekontaminaciju ljudi i opreme.
© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Republike SrbijeMeđunarodni kurs biološkog oružja i toksikologije
Međunarodni kurs biološkog oružja i toksikologije - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Međunarodni kurs biološkog oružja i toksikologije
Obuku i predavanja na kursu realizovali su sertifikovani instruktori Centra ABHO, stručnjaci za toksikologiju Vojnomedicinske akademije i gostujući predavači iz kruševačke Opšte bolnice i Instituta za nuklearne nauke „Vinča“.
Uspešna realizacija kursa i veliko međunarodno interesovanje za učešće na obuci u Centru ABHO dalje učvršćuju status ove jedinice kao regionalnog i partnerskog centra za obrazovanje i obuku i potvrđuju visok kvalitet obuke koja se u Vojsci Srbije sprovodi u oblasti atomsko-biološko-hemijske odbrane.
Ekstremisti su uništili 35 crkava i manastira, a u ovim nezapamćenim vandalskim aktima, zauvek su uništene brojne ikone i nepokretna kulturna dobra koja su vekovima preživeli osmansku okupaciju i svetske ratove, saopštila je Eparhija - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SVET
Neonacisti kao albanski ekstremisti: Amerika na Kosovu vežbala „akciju Donbas“
Opasnost od radijacije - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
SVET
Nema čudovišnu moć već podmuklo truje: Šta je „prljava bomba“ i može li Kijev da je aktivira
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala