- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska otkriva: Služba bezbednosti Ukrajine minirala zgradu bolnice u Dnjepropetrovsku

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaUkrajinska vojska u Kijevskoj oblasti
Ukrajinska vojska u Kijevskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije raspolaže pouzdanim informacijama da su pripadnici Službe bezbednosti Ukrajine u Dnjepropetrovsku minirali jednu od zgrada gradske bolnice i žele da je dignu u vazduh dok iznad grada bude leteo ruski avion, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Kako je istakao, pripadnici Službe bezbednosti Ukrajine evakuisali su osoblje i pacijente iz gradske bolnice №2 , a zatim minirali jednu od zgrada.
„Planirano je da se minirana zgrada bolnice digne u vazduh kada iznad Dnjepropetrovska bude proletao, naglašavam, bilo koji ruski avion. Skrećem pažnju pre svega predstavnicima zapadnih medija koji su stigli u Dnjepropetrovsk. Ruska avijacija nije imala niti ima bilo kakve borbene zadatke da gađa zgradu bolnice i druge zgrade u Dnjepropetrovsku. Još jedan pokušaj kijevskog nacionalističkog režima da vas iskoristi za izvođenje velike provokacije osuđen je na propast“, rekao je Konašenkov.
Takođe je saopštio da ruska vojska nastavlja uspešnu ofanzivu tokom specijalne operacije u Ukrajini. Za dan je napredovala još šest kilometara i izašla na granicu Novoukrajinka, Šahtjorsko. Prema rečima Konašenkova, jedinice Narodne milicije LNR napreduju u istočnim delovima Severodonjecka. Probile su odbranu neprijatelja u dubinu od dva kilometra.

Avijacija Oružanih snaga Rusije za dan je uništila 54 ukrajinska vojna objekta. Među njima su tri komandna mesta, četiri lansirna sistema, četiri skladišta municije i 44 mesta sa vojnom tehnikom. Ruska sredstva PVO tokom dana su oborila jednu ukrajinsku bespilotnu letelicu.

Uništeni ukrajinski borbeni avioni u Lavovu

Konašenkov je istakao da je 18. marta ujutru pomoću visoko preciznog oružja izveden napad na objekte vojne infrastrukture Ukrajine.

„U napadu je uništen parking sa ukrajinskim borbenim avionima u fabrici za remont aviona u gradu Lavov, kao i skladišta municije i ukrajinske vojne tehnike u predgrađima Nikolajeva i Voznesenjska“, rekao je on.

Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini uništene su 184 bespilotne letelice, 1.412 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 142 višecevna bacača raketa, 542 oruđa poljske artiljerije i minobacača, kao i 1.211 specijalnih vojnih vozila.
Pogled na uništene stambene zgrade u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
RUSIJA
UŽIVO Snage Ukrajine izgubile izlaz na Azovsko more, iz Hersonske oblasti na Krim evakuisani i Srbi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala