- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin ukazao na ratne zločine ukrajinskih snaga, Makron zabrinut zbog situacije u Marijupolju

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Francuske Emanuel Makron - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa francuskim liderom Emanuelom Makronom o Ukrajini. Ruski predsednik je upozorio na ratne zločine ukrajinskih snaga, a Makron izrazio zabrinutost zbog situacije u Marijupolju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Dvojica lidera razgovarala su o pregovorima Moskve i Kijeva, a Putin je izložio principijelni pristup kada je reč o mogućim sporazumima.
Putin je skrenuo pažnju na mnogobrojne ratne zločine ukrajinskih snaga i nacionalista, a posebno na intenzivne raketne i artiljerijske napade na gradove Donbasa.
On je još jednom naglasio da ruske snage u toku vojne operacije čine sve kako bi se očuvali životi civila i kako bi bili organizovani koridori, saopštio je Kremlj.
AFP je naveo da je Makron tokom razgovora izrazio krajnju zabrinutost zbog situacije u Marijupolju. On je insistirao na što hitnijem prekidu vatre.
Dvojica lidera od početka ruske vojne operacije u Donbasu vode intenzivan dijalog.
Današnji razgovor na inicijativu francuske strane trajao je sat i deset minuta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala