- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin poručio Šolcu: Kijev koči pregovore, a Zapad ignoriše ratne zločine ukrajinske vojske

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaNemački kancelar Olaf Šolc u poseti Moskvi
Nemački kancelar Olaf Šolc u poseti Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je ponovo danas telefonom sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i tom prilikom poručio da Kijev pokušava da odloži mirovne pregovore sa Rusijom, ali da Moskva i dalje želi da ih nastavi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Kako je rekao, kijevski režim na sve moguće načine pokušava da odloži pregovarački proces, iznoseći sve više nerealnih predloga, navodi se saopštenju Kremlja.
Ipak, kako je dodao, ruska strana je spremna da nastavi traganje za rešenjem u skladu sa svojim dobro poznatim principijelnim pristupima, stoji u saopštenju.
Putin je takođe skrenuo pažnju Šolcu na to da Zapad ignoriše raketna gađanja ukrajinskih snaga na Donjeck i Makejevku što dovodi do velikog broja žrtava.

„To su ratni zločini koje Zapad ignoriše“, poručio je Putin.

Šolc je, međutim, kako navodi pres služba nemačkog kancelara, sa svoje strane pozvao Putina da što pre donese odluku o prekidu vatre kako bi se humanitarna situacija u Ukrajini popravila.
„Kancelar je ponovo pozvao ruskog lidera telefonom. Razgovarali su skoro sat vremena, a glavna tema bila je rat u Ukrajini. Kancelar je pozvao ruskog predsednika da što pre obustavi ratna dejstva kako bi se popravila humanitarna situacija i pronašlo diplomatsko rešenje konflikta“, dodaje se.

Ton razgovora teško nazvati „prijateljskim“

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prokomentarisao je telefonski razgovor Putina i Šolca rekavši da se ton razgovora ne može nazvati „prijateljskim“ – bio je žestok, ali poslovan, a potreba za nastavkom dijaloga i dalje postoji.

„Teško je nazvati taj razgovor prijateljskim. To je bio žestok razgovor. Ali i dalje postoji potreba da se takvi kontakti održavaju, da se razmenjuju informacije i da se razgovara o temama koje su povezane sa specijalnom operacijom u Ukrajini“, kazao je Peskov.

Nemački kancelar Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
RUSIJA
Šolc se založio za Ruse u Nemačkoj: Nedopustivo njihovo vređanje, ovo je Putinov rat
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala