- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Proglašen automobil godine u Srbiji

© AP Photo / Altaf QadriTojota jaris
Tojota jaris - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Asocijacija automobilskih novinara (AAN), u tradicionalnom izboru za Automobil godine u Srbiji, posle višemesečnih testiranja i ocenjivanja automobila koji su prisutni na tržištu Srbije od početka 2021. godine, saopštila je rezultate za 2022. godinu. Automobil godine u Srbiji 2022. je „tojota jaris kros“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Tojota jaris kros“ je potpuno novi automobil. Krosover koji je kreiran u Evropi, po ukusu evropskog kupca, snažan je odgovor „Tojote“ u najbrže rastućem tržišnom automobilskom segmentu – B SUV segmentu, za koji vlada ogromno interesovanje.
Savremen dizajn, dve pogonske varijante – benzinski motor od 1,5 litara radne zapremine sa tri cilindra i 125 KS i hibridni pogon koji u sinergiji isporučuje 116 KS, su naišli na izuzetan odgovor kupaca, ne samo na srpskom tržištu. „Tojota jaris kros“ je i jedini krosover B segmenta koji ima i opciju pogona na sva četiri točka. Izuzetno dobro kreirana unutrašnjost sa zavidnim prtljažnim prostorom (prosečna zapremina prtljažnog prostora u C segmentu je 367 litara a „kros“ ima zapreminu od 397 litara) veliki broj savremenih sistema asistencije vozaču, i u takozvanoj, baznoj varijanti, odlično izbalansirani paketi opreme, visok nivo bezbednosti vozila, dostupnost na našem tržištu, povoljni uslovi kupovine i održavanja vozila su u najvećoj meri doprineli da „tojota jaris kros“ ponese laskavu titulu „Automobil godine u Srbiji 2022“.
Automobil - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
EKONOMIJA
Objavljena lista najpouzdanijih automobila u Evropi
„Folksvagen ID.4“ je poneo titulu „Električni automobil godine u Srbiji 2022.“ To je vozilo koje je donelo budućnost na puteve Srbije. Potpuno novi koncept prostora, električne performanse koje nikog ne ostavljaju ravnodušnima, lako upravljanje, ovo vozilo koje je snažno kao SUV je snabdeveno efikasnim pogonskim sistemom. Na raspolaganju vam stoji baterija sa neto kapacitetom energije od 77 kWh i rasponom dometa orijentisanim na potrebe kupaca od 360-520 km i sistemskom snagom od 150 kW sa nadogradnjom Performans. Punjenje je moguće gotovo svuda. Kod kuće možete puniti nezmeničnom strujom (AC punjenje) na kućnoj utičnici ili na opcionom ID.punjaču sa snagom punjenja do 7,2 kW (Pure) ili 11 kW (Pro). Javne stanice za punjenje na benzinskim stanicama i autoputevima dodatno nude mogućnost brzog punjenja jednosmernom strujom (DC punjenje). U ovom slučaju kod varijante Pro možete puniti sa do 125 kW.
Vrhunska oprema, olakšano punjenje i u kućnim uslovima, funkcionalnost, visok nivo bezbednosti, dostupnost na tržištu, dobri uslovi kupovine i održavanja vozila, su doprineli da „folksvagen ID.4“ sa pravom bude ovenčan titulom „Električni automobil godine u Srbiji 2022.“-
Tradicionalno, Asocijacija automobilskih novinara (AAN) proglašava i „PR-a“ godine u Srbiji ceneći odnos prema predstavnicima javne reči, broj objavljenih PR tekstova i informacija u medijima (i to ne samo članica AAN), omogućavanje specijalizovanim novinarima da se što bolje upoznaju sa novim modelima, tehnologijama, ali i sa radom kompanije, kako u Srbiji i regionu, tako i na tržištima Evrope i sveta.
Priznanje kolega novinara, kao PR godine u Srbiji 2022. pripalo je je Aleksandru Andriću iz kompanije „Tojota Srbija“, prenosi „Auto Srbija klub“.
Lada niva bronto - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Od relija u Africi do Severnog pola: Zašto je „lada niva“ automobil koji zna ceo svet /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala