Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Priština: Sa Beogradom trenutno ne pregovaramo o priznanju

© AP Photo / Visar KryeziuPriština
Priština - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Šef pregovaračkog tima privremenih prištinskih institucija Besnik Bisljimi, izjavio je da je, u pregovorima sa Beogradom, cilj normalizacija odnosa, i da Priština trenutno ne pregovara o priznanju, već o opštem sporazumu u čijem je središtu uzajamno priznanje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Bisljimi je za portal “Rajonipres” rekao i da ne može da prejudicira trajanje dijaloga, ali da bi, kako kaže, bilo idealno da se “ovaj dug i naporan put završi u roku od dve godine”.
“Ne pregovaramo o priznanju, već o opštem sporazumu sa Srbijom, u čijem je središtu priznanje, jer težimo da normalizujemo odnose sa susednom zemljom", kazao je on.
Navodi i da trenutak završetka dijaloga ne zavisi samo od Prištine, kao i da sa Beogradom neće potpisati nikakav sporazum koji je u suprotnosti sa interesima prištinskih vlasti.
“Čak je i Lajčak zainteresovan za ubrzanje procesa dijaloga i zapamtite da je malo diplomata EU koje uživaju više poštovanja od Lajčaka. Srećan sam što su Lajčakova očekivanja od epiloga dijaloga bliska našim. Takođe ne vidimo nikakve razlike u odnosu na Gabrijela Eskobara, koji je direktno uključen u proces dijaloga“, rekao je Bisljimi, a preneo Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala