- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Poruka iz Beograda je obišla svet – ko je shvatio, a ko se potrudio da ne shvati? /foto, video/

© REUTERS / NOVAK DJUROVICVeliki transparent navijača Crvene zvezde na utakmici protiv Rendžersa
Veliki transparent navijača Crvene zvezde na utakmici protiv Rendžersa - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Navijači Crvene zvezde su u revanš utakmici osmine finala Lige Evrope protiv Rendžersa istakli transparente na kojima su ukazali na sve američke vojne agresije širom sveta od Drugog svetskog rata.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Popisivanjem država i godina koje su pretrpele američku vojnu agresiju, navijači Crvene zvezde su ukazali na licemerje koje se događa u aktuelnim okolnostima, kada je Rusija na udaru zapadno orijentisanog sveta zbog operacije u Ukrajini.
Na spisku koji su istakli navijači Zvezde su Koreja, Gvatemala, Indonezija, Kuba, Vijetnam, Kongo, Laos, Dominikanska Republika, Grčka, Argentina, Nikaragva, Grenada, Filipini, Panama, Irak, Republika Srpska, Sudan, Jugoslavija, Avganistan, Jemen, Somalija, Libija i Sirija.
Uz to, navijači Zvezde su istakli slogan iz legendarne pesme Džona Lenona i Pola Makartnija, himne antiratnog pokreta osnovanog tokom američke agresije na Vijetnam.
Ipak, španska „Marka“ piše da su navijači Zvezde porukama podržali – Ukrajinu?!
„Ceo stadion Rajko Mitić, u svetu poznat kao 'mala Marakana', nekoliko minuta je pevao čuvenu pacifističku pesmu Džona Lenona i Joko Ono u divnom gestu podrške Ukrajini kakav u svetu sporta nije viđen u poslednje vreme“, navedeno je u izveštaju sa potpuno promašenom logikom jer ni u jednom momentu navijači Zvezde nisu ukazali na Ukrajinu, već na agresije koje je Amerika činila širom sveta.
Parola navijača beogradskog tima je bila tema i brazilskog „O Globo“ koji je pokušao da razume poruku.
„Moguće je razumeti da su navijači demonstrirali kritiku načina na koji fudbal i zapadni svet, uglavnom tih zbog mnogih konflikata, reaguje na rusku akciju u Ukrajini“, navodi ugledni brazilski list.
Poruka je odjeknula i u Indoneziji, zemlji pomenutoj zbog dešavanja 1958. godine.
„Cilj navijača Zvezde je bio da pokažu licemerje američke spoljne politike i kritikovanje UEFA zbog sankcija uvedenih posle početka ruske akcije u Ukrajini. Pomenuta je i Indonezija zbog uključenosti u snabdevanje oružjem pokreta otpora tokom 1958. godine kako bi, navodno, sprečili uspon komunizma“, navedeno je u indonezijskom izdanju portala Goal.com.
Veliki transparent navijača Crvene zvezde na utakmici protiv Rendžersa - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SPORT
Navijači Zvezde podsetili na srpske žrtve – ali i na američke agresije /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala