- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nebenzja: Amerika iskoristila Ukrajinu za opasne biološke eksperimente

© Sputnik / Nэnsi Siselь / Uđi u bazu fotografijaVasilij Nebenzja
Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države nisu želele da izlažu opasnosti svoje stanovništvo pa su iskoristile Ukrajinu za izvođenje opasnih bioloških eksperimenata u laboratorijama kojima je rukovodio Vašington, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sednici SB UN.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Kolegama iz Saveta bezbednosti UN Nebenzja je skrenuo pažnju na to da se predstavnici američkog Stejt departmenta i dalje „zbunjuju prilikom svedočenja“ i tvrde da SAD navodno ne učestvuju u upravljanju bilo kakvim biološkim laboratorijama na teritoriji Ukrajine.
Međutim, po njegovim rečima, činjenice govore suprotno.
Po rečima Nebenzje, Ministarstvo odbrane SAD postavljalo je zadatke i diktiralo obim posla u okviru projekata na teritoriji Ukrajine, utvrđivalo je spiskove potrebne opreme i delegiralo široka ovlašćenja povezanoj kompaniji koja je trebalo to da realizuje „Blek end Vič”, u saradnji sa ukrajinskim organima državne vlasti.
Primalac američke „pomoći“ – Ministarstvo odbrane Ukrajine bilo je dužno da obezbedi „blagovremen pristup osoblja“ Pentagona i njegovog izvođača laboratorijama na teritoriji Ukrajine „u cilju obavljanja posla“ u okviru realizacije projekata, kao i da obezbedi pristup tim objektima, „stranim naučnicima“, pored službenika Pentagona.
Bilo je predviđeno da projekte ne realizuju ukrajinski naučnici.
„Jednostavnije govoreći, ukrajinske vlasti dale su Pentagonu kart blanš na teritoriji Ukrajine i omogućile su mu da samostalno izvodi opasne biološke eksperimente. Američka kompanija je bila oslobođena svih vrsta poreza po ukrajinskom zakonu“, rekao je stalni predstavnik Rusije u UN.
„Šta su zauzvrat dobijali ukrajinski naučnici, odnosno ukrajinski narod? Besplatno prisustvo međunarodnim konferencijama 'na osnovu tarifa za hranu i smeštaj, određenih za službena putovanja zvaničnika američke vlade'. To je bila kompenzacija za izvođenje najopasnijih bioloških istraživanja 'pod nosom'“, istakao je Nebenzja.
Ambasador Rusije u UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
RUSIJA
„Ovo je samo vrh ledenog brega“: Rusija u UN optužila Kijev i Vašington za pravljenje biološkog oružja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala