- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Joković: Dogovorili smo principe o radu vlade

© Sputnik / Boban NovovićLider Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković
Lider Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Dogovorili smo principe, na mandataru je da predstavi sastav i zatraži sednicu Skupštine. SNP je doneo odluku da može otpočeti razgovore o ulasku u manjinsku vladu koju bi činili GP URA i manjinske stranke, saopštio je Vladimir Joković, predsednik Socijalističke narodne partije (SNP).
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Ne mogu dati precizan odgovor o sastavu manjinske vlade“, kazao je Joković nakon sednice Skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet .
Upitan da li je potpisao sporazum kojim se osuđuje genocid u Srebrenici, Joković je odgovorio:
„Nisam potpisao dokument i to nije precizna informacija.“
Na dodatno pitanje kako će se SNP izjasniti ako to bude uslov za ulazak u manjinsku vladu, odgovorio je:
„Ako bude i šta bude, ne mogu da nagađam. S mandatarom smo principe dogovorili. Sledeća pitanja ne mogu da razmatram. Suština je da smo usaglasili principe ili prioritete, što je za nas bilo mnogo važnije od raspodele resora“.
Upitan oseća li, kao lider stranke koja je deo odlazeće vlasti, odgovornost za to što što se došlo u situaciju da Milo Đukanović, predsednik brojnim aferama opterećene Demokratske partije socijalista (DPS), spočitava Vladi da nije ostvarila rezultate u borbi protiv kriminala i korupcije, Joković je odgovorio da će „jedan od prioriteta nove vlade biti bespoštedna borba protiv kriminala i korupcije“.
„Za to ćemo imati nultu stopu tolerancije. Između ostalih prioriteta koji će, verujem, biti ispunjeni, su i niz ekonomskih mera i borba protiv siromaštva. Mislim da bi svi u Crnoj Gori trebalo da se okrenu u tom pravcu. A ta pitanja koja nas dele i suština razgovora SNP-a i odluke da bude deo manjinske vlade, svode se na to da zaboravimo prošlost, da afirmišemo ono što je najveći prioritet i da konačno počnemo da se mirimo i da ne istrajavamo na podelama“, zaključio je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala