- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Propao plan Komšića i Džaferovića

© Sputnik / Olivera IkodinovićMilorad Dodik u Moskvi
Milorad Dodik u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Željku Komšiću, predsedavajućem Predsedništva BiH i Šefiku Džaferoviću bošnjačkom članu Predsedništva, propao je plan da dramatizuju situaciju u BiH, izjavio je danas srpski član Predsedništva Milorad Dodik.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Oni koriste dešavanja iz Ukrajine i pominju kako bi se to moglo preliti u BiH“, rekao je Dodik i istakao da se ukrajinska kriza ni na koji način ne može dovoditi u vezu sa političkom situacijom u BiH.
A, posebno, kazao je, to ne može biti instrument pritiska na institucije i političke predstavnike Republike Srpske da odustanu od svojih odluka i proklamovanih stavova u vezi sa vraćanjem nepravično oduzetih nadležnosti sa BiH na nivo institucija u Republici Srpskoj.
Dodik je rekao da u BiH nema političke volje za rad.
„Nema više mogućnosti da se veruje ili posluša čak i pokušaj uvođenja nekih reformi, a nema ni političke volje da se nastavi rad u skladu sa Ustavom“, kazao je Dodik.
Poručio je da BiH ne može da egzistira ukoliko se ne prihvati ustavni koncept - ravnopravnost konstitutivnih naroda i konsenzus kao način odlučivanja.
„To je minimum koji bi mogao održati situaciju u BiH“, rekao je i istakao da se u BiH, najčešće traži ono što već postoji.
„Mi nećemo kršiti Ustav. Mi ne želimo od BiH da uzmemo ono što njoj pripada“, poručio je srpski član Predsedništva BiH, prenela je RTRS.
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
REGION
Dodik o izjavi Džaferovića o ruskoj ambasadi: Komično
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2022
REGION
Dodik posle sastanka s Boreljom: Ne postoji volja za rešenje krize u BiH
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala